Ford Quadricycle. 124 de ani de la lansarea primului proto-automobil

Data: 4/06/2020 | Autor: .

Astăzi, 4 iunie 2020, se împlinesc 124 de ani de la lansarea primului vehicul dezvoltat de Henry Ford . Prima mașină a Ford a fost un cadru simplu, cu un motor pe gaz și patru roți de biciclete montate pe el, botezat Ford Quadricycle

În anii 1890, „trăsura fără cai” era o idee relativ nouă, nimeni nu avea o idee fixă ​​și universală despre cum ar trebui să arate o mașină sau cum ar trebui să funcționeze.

Majoritatea primilor constructori de mașini au fost inventatori, mai degrabă decât oameni de afaceri, care lucrează cu imaginațiile și cu piesele pe care le aveau la îndemână.

Astfel, invenția Quadricycle marchează o inovație importantă ca proto-automobile care ar pune bazele viitorului, urmând să fie urmate mai multe modele practice.

Pe 4 iunie 1896, într-un atelier minuscul din spatele casei sale din Bulevardul Bagley 58, Detroit,  unde se află acum clădirea Michigan , Ford a pus capătele motorului său cu etanol pur.

După mai bine de doi ani de experimentare, Ford, la vârsta de 32 de ani, își termina primul automobil experimental . El a poreclit creația sa „Ford Quadricycle”, numită astfel pentru că rula pe patru anvelope pentru biciclete.

Motorul cu doi cilindri putea produce 4 cai putere. Transmisia cu lanț avea doar două trepte de viteză și atingea viteza maximă de 32 km pe oră.

Ford Quadricycle avea roți cu spite de sârmă și un rezervor de combustibil de numai 11 litri, amplasat sub scaunul șoferului.

În cadrul testelor din 4 iunie 1896, Henry Ford a obținut o viteză maximă de 32 km / h).

Succesul micului vehicul a dus la fondarea companiei Henry Ford și mai târziu a Ford Motor Company în 1903.

Astăzi, Quadricycle originalul se află la The Henry Ford Museum din Dearborn , Michigan.

Dacia Arkana, surprins pe străzile din România. Noi informații despre primul SUV coupe

Proiectul legendarei Dacia MD87. Povestea din spatele Ferrari-ului românesc