Ford te scapă de amenzile auto! A lansat Intelligent Speed Limiter (VIDEO)

Data: 27/03/2015 | Autor: .

ford-Intelligent Speed Limiter

Ford a anunţat lansarea unui sistem special de asistenţă menit să îi ajute pe soferi să evite amenzile de circulaţie. Denumit Intelligent Speed Limiter, acesta va fi montat pe noua gamă de autoturisme Ford S-Max.

Intelligent Speed Limiter se foloseste de o cameră video montată pe parbriz, conectată la computerul de bord, care scanează şi interpretează automat semnele de circulaţie de pe marginea drumului.

In funcţie de semnificatia acestora, Intelligent Speed Limiter comanda pilotului automat adaptarea vitezei, independent de actiunile soferului. Sistemul actioneaza direct asupra motorului, fara sa includa pedala de frana.

Intelligent Speed Limiter poate fi, bineinteles, suspendat la nevoie, de exemplu pentru efectuarea unei depăsiri. De asemenea, va exista o comanda speciala pe display-ul calculatorului de bord de unde acesta va putea fi dezactivat.

Ford a anuntat ca Intelligent Speed Limiter va avertiza si asupra pericolelor din trafic, de la starea carosabilului, depasirea liniei continue, la apropierea periculoasa fata de alte masini.

Mai multe detalii aflati de pe site-ul Ford.