Francezii contraataca. Alcatel a lansat un smartphone Full HD (VIDEO)

Data: 25/02/2013 | Autor: .

ONE_TOUCH_IDOL_X_color

Alcatel este unul dintre producatorii de telefoane mobile clasice, fara mari aspiratii tehnologice. De ani de zile lanseaza telefoane ieftine, foarte practice, destinate celor care privesc telefonul drept un gadget destinat exclusiv convorbirilor telefonice. 

Intre timp, insa, lucrurile par sa se fi schimbat. Dovada noua generatie One Touch Idol, ce si-a primit in aceste zile un varf de gama – modelul Idol X, un smartphone care vrea sa concureze cu HTC One, Galaxy S III si iPhone 5.

Telefonul vine cu un ecran de 5 inch Full HD la 1080 p. Un indiciu care arata, din start, noile aspiratii ale francezilor. Telefonul are, in premiera pentru Alcatel, un procesor quad-core, tactat la 1,2 Ghz si 2 GB de RAM.

Gadgetul vine cu o camera de 8 sau de 13 MP (in functie de versiune), un spatiu de stocare de 16 GB, extensibil la 32 GB prin card de memorie, si o baterie suficienta pentru o zi de utilizare la capacitate maxima (2000 mAh). Chiar daca nu are conexiune LTE, ofera conectivitate 42Mbps HSPA+, quad-band GSM asi dual-band UMTS in 900MHz / 2100MHz si 850MHz / 2100MHz.

One Touch Idol X ruleaza Android 4.2 Jelly Bean si este destinat,bineinteles, publicului tanar, pasionat de internet, retele sociale si jocuri. Telefonul va ajunge in magazine in trei variante de culoare – verde, negru, albastru, galben si rosu. Toate specificatiile tehnice le gasiti aici

One Touch Idol X este considerat varful de gama al seriei One Touch Idol. Francezii au prezentat recent alte doua telefoane – One touch idol si Idol Ultra, primul cu un ecran de 4.65″ 720p AMOLED, o camera de 8MP si un procesor dual-core, iar al doilea cu un display de 4.66 inchi qHD IPS LCD si aceleasi caracteristici. Ambele ruleaza Android Jelly Bean.