„Frozen II” scrie istorie în cinematografe. Se apropie de 1 mld.dolari încasări

Data: 9/12/2019 | Autor: .

Filmul de desene animate „Frozen II” s-a clasat, pentru al treilea weekend consecutiv, pe primul loc în box office-ul din Statele Unite, relatează boxofficemojo.com. Producția Disney a adunat încasări de 34,6 milioane de dolari în al treilea weekend de la premieră, apropiindu-se vertiginos de granița de 1 mld.dolari încasări în numai 20 de zile, relatează GadgetReport.ro

Primul film Frozen, cel care a devenit cea mai de succes animație din toate timpurile,  a adus pe marile ecrane câteva personaje cu totul speciale: două surori fermecătoare, un bărbat de la munte cu totul special și un om de zăpadă care iubește îmbrățișările calde.

Frozen II reia povestea Elsei care acum încearcă să găsească răspunsuri esențiale despre trecutul ei și pornește într-o călătorie epică alături de cei mai buni prieteni ai săi, cu scopul de a-și salva regatul.

Păstrând aceeași notă din primul film inspirat de povestea “Crăiasa Zăpezii”, scrisă în 1845 de Hans Christian Andersen, “Frozen II / Regatul de Gheață II” abundă în elemente de mitologie și basme care au fost create pentru a explica inexplicabilul.

Noua poveste are loc la trei ani de la aventurile din primul film. Acum Elsa e regină, iar Anna e foarte fericită că îi are pe toți cei dragi aproape – Elsa, Kristoff, Olaf și Sven. În plus, legătura dintre surori este foarte trainică. Însă, potrivit realizatorilor, ușor-ușor își face simțită prezența un fior de neliniște, care va declanșa o nouă aventură formidabilă, dar va și aduce acea claritate de care toți au nevoie pentru a-și duce viața mai departe.

Cu alte cuvinte, “dacă «Frozen / Regatul de Gheață» a fost despre cum au trăit fericiți până la adânci bătrâneți, al doilea film este despre ziua de după acest moment. Viața îți mai poate rezerva și surprize, iar, de data aceasta, filmul este despre cum înveți să lupți pentru locul tău în lume, să te ocupi de tot și de toate aspectele care țin de viața de adult. Povestea conține umor și distracție, însă e mult mai profundă, încercând să răspundă întrebărilor despre menirea fiecăruia în viață”, a declarat Jennifer Lee, unul dintre regizorii filmului.

“Frozen / Regatul de Gheață” a fost lansat în anul 2013, devenind cel mai de succes film de animație al tuturor timpurilor și câștigând atunci și premiul Oscar. Și celebra melodie din film “Let It Go”, compusă de Kristen Anderson-Lopez și Robert Lopez a câștigat Oscarul pentru cel mai bun cântec original dintr-un lungmetraj.

Pentru noul film din serie, cei doi Lopez au compus șapte melodii originale care abundă de atmosfera filmului, dar și de emoție, distracție și acțiune. Cei doi spun că fetele lor au fost sursa de inspirație pentru muzica fabuloasă din primul film și că acum, la cel de-al doilea film, au apelat din nou la ele.

În noul film, Idina Menzel, Kristen Bell, Jonathan Groff și Josh Gad revin în Arendelle să le dea voci iubitelor personaje: Elsa, Anna, Kristoff și Olaf. Lor li se alătură Evan Rachel Wood, care îi dă viață Reginei Iduna, mama Annei și a Elsei, și Sterling K. Brown, ca Locotenentul Destin Mattias.