„Matrix 4” va fi lansat în 2021. Keanu Reeves, în rolul principal

Data: 12/12/2019 | Autor: .

„Matrix 4” va fi lansat în 2021. Keanu Reeves, în rolul principal

Warner Bros anunță că Keanu Reeves şi Carrie-Anne Moss filmează al patrulea film „Matrix”, scris şi regizat de Lana Wachowski. Matrix 4 va fi lansat pe 21 mai 2021, relatează GadgetReport.ro

Din distribuţia filmului „Matrix 4”, care nu a primit încă un titlu, fac parte şi Yahya Abdul-Mateen II, Jessica Henwick şi Neil Patrick Harris.

Matrix 4 va fi lansat de Warner Bros în locul filmului „Akira”, produs de Leonardo DiCaprio, pentru care nu a fost anunţată o altă dată.

Seria Matrix a scris istorie în lumea cinematografiei, fiind una dintre primele ecranizări care a ridicat o temă extrem de interesantă – oamenii trăiesc într-o lume virtuală, creată de inteligența artificială, în urma războiului purtat între oameni și mașini.

În esență, seria „Matrix” spune povestea unui bărbat, Neo (jucat de Keanu Reeves) care descoperă că umanitatea este prinsă într-o realitate simulată cunoscută cu numele de Matrix și că el este destinat să elibereze planeta de aceasta.

După prima parte a filmului („The Matrix”), din 1999, următoarele două părți („The Matrix Reloaded” şi „The Matrix Revolutions”) au apărut în 2003, după ce au fost filmate în tandem.

Matrix a făcut senzație prin efectele artistice folosite, mai ales celebrul slow-motion, și prin numeroasele referințe la subcultura hacker și cyberpunk, precum și la diferite ideologii religioase și filosofice.

Matrix a devenit un fenomen al culturii pop și a dat naștere la tot felul de jocuri video, desene animate, jucării.

Coloana sonoră a inclus artiști legendari ca Propellerheads, Deftones, Monster Magnet, Marilyn Manson, Rammstein și Linkin Park.

Cele trei filme lansate până acum, „The Matrix” (1999), „The Matrix Reloaded” (2003) şi „The Matrix Revolutions” (2003) – au avut încasări totale de peste 1,6 miliarde de dolari.