James Cameron a încheiat filmările la noul film Avatar: The Way of Water

James Cameron a încheiat filmările la noul film Avatar: The Way of WaterNoul film Avatar: The Way of Water, produs și regizat de James Cameron, a încheiat oficial filmările pentru 2019. Sequel-ul lui Avatar va fi lansat anul viitor, pe 18 decembrie, relatează GadgetReport.ro

James Cameron a lansat pe canalul oficial de Twitter al seriei Avatar o imagine din culisele filmărilor, în care este prezentat platoul pe care au fost filmate scenele din Sea Dragon.

“That’s a wrap, Na’vi Nation!”, afirmă Cameron despre filmul a cărui filmări au început în 2018 și s-au încheiat în acest sfârșit de an, potrivit NME.com.

Noul film Avatar: The Way of Water se va concentra pe viaţa subacvatica a luxuriantei planete Pandora, conturând portretul civilizatiei Na’vi.

„Sa construiesc universul pe care l-am creat pentru «Avatar» a fost o experienta rară, incredibilă, generatoare de multe satisfactii. Scriind scenariile pentru noile filme, am inteles ca universul «Avatar», intriga in sine si personajele au devenit mult mai complexe decat anticipasem si a devenit evident faptul ca doua filme nu vor fi suficiente pentru a capta tot ce voiam sa prezint pe marele ecran”, a declarat James Cameron.

„Astfel s-a ajuns la patru episoade, faţă de trei câte erau prevăzute anterior, pentru că povestea este mult prea amplă şi spectaculoasă pentru a putea fi spusă în forma iniţială. Va fi o adevărată saga epică, care va continua cu Avatar 2”, a mai spus regizorul.

În distribuţia lui Avatar: The Way of Water vom regăsi mare parte din echipa din primul episod, cu Sam Worthington, Zoe Saldana, Joel David Moore, Stephen Lang, Matt Gerald şi Sigourney Weaver în rolurile principale.

Dincolo de premiera Avatar 2, Cameron a stabilit şi premierele următoarelor episoade. Avatar 3 (Avatar: The Seed Bearer) va fi lansat, astfel, pe 17 decembrie 2021, Avatar 4 (Avatar: The Tulkun Rider) pe 20 decembrie 2024, iar ultimul episod, Avatar: The Quest for Eywa, pe 19 decembrie 2025, la 16 ani distanţă de primul episod.

Primul Avatar a adunat încasări de 2,7 miliarde de dolari la nivel mondial, fiind considerat o bună perioadă drept cel mai bine vândut film din istorie, în SUA.