Fuchsia OS. Google pregăteşte un nou sistem de operare pentru telefoane

Data: 9/05/2017 | Autor: .

Fuchsia OS. Google pregăteşte un nou sistem de operare pentru telefoane

După Android şi Chrome OS, Google lucrează la un nou sistem de operare care, în viitor, ar putea să le înlocuiască şi să ofere performanţe spectaculoase telefoanelor, tabletelor, laptopurilor şi celorlalte gadgeturi care îl vor rula. Fuchsia OS este văzut drept un sistem all-inclusive, menit să echipeze viitoarele gadgeturi inteligente care vor fi lansate în următorul deceniu, relatează GadgetReport.ro

Spre deosebire de Android şi Chrome OS, care au fost dezvoltate pe platforma open-source Linux, Fuchsia OS va avea la bază microkernel-ul Magenta, dezvoltat de Google. Sistemul de operare va fi construit, astfel, pe o platformă securizată, similară cu iOS-ul dezvoltat de Apple.

Asta va însemna că sistemul va fi administrat exclusiv de Google, iar altor dezvoltatori le va fi imposibil să lanseze variante alternative, fără acceptul companiei.

Pentru Google va însemna un pas înainte în tentativa de a monopoliza piaţa gadgeturilor, altele decât cele dezvoltate de Apple şi Microsoft.

Potrivit Ars Technica, noul sistem de operare Fuchsia OS va fi destinat în primul rând smartphone-urilor însă nu este exclus să fie, în fapt, o soluţie all-inclusive, precum este Windows 10 pentru laptopuri, PC-uri, tablete şi telefoane.

Google afirma, recent, că Magenta este dezvoltat pentru „telefoanele şi computerele moderne, cu procesoare rapide, memorii RAM superioare şi periferice de ultimă generaţie”.

Fuchsia OS se află încă în faza de dezvoltare, iar primele imagini, prezentate de Ars Technica, prezintă o interfaţă botezată Armadillo, cu un design simplu şi pe care se disting funcţii precum Do Not Disturb, Rotation Lock, Airplane Mode, Wi-Fi network etc.

Imaginile confirmă faptul că Fuchsia OS va fi dezvoltat pe baza unui sistem de ecrane pe care le vom putea controla prin touchscreen. Selectarea şi transferul acestora se va putea face prin simpla apăsare şi glisarea, într-o experienţă multimedia simplă şi naturală.

Potrivit speculaţiilor din piaţă, sistemul Fuchsia OS ar urma să consume cu până la 70% mai puţine resurse de energie, construit fiind pentru viitoare gadgeturi cu ecrane flexibile, pe care le vom vedea în următorii ani.