Gadgetul cu care pedalezi si iti incarci telefonul. Siva Cycle Atom intra in productie! (VIDEO)

Data: 27/04/2014 | Autor: .

Siva Cycle Atom 2

Cum ar fi sa poti sa iti incarci telefonul in timp ce pedalezi la bicicleta? O idee simpla, de-a dreptul banala, pe care insa nimeni nu reusise sa o puna in practica. Asta pana ca Aaron Latzke & David Delcourt, doi inventatori din Statele Unite, sa dezvolte Siva Cycle Atom, un sistem care transforma ideea in realitate.Siva Cycle Atom

In esenta, Siva Cycle Atom functioneaza cu ajutorul unui generator de 300 de grame care preia energia produsa de rotile bicicletei si o transforma in curent electric, pe care il transfera catre un acumulator.

La o viteza de 5 km/ora, sistemul incarca acumulatorul cu 0,75 W. Astfel ca, cu cat viteza si distanta parcursa sunt mai mari, cu atat acumulatorul de 1300 mAh se incarca mai repede.

Siva Cycle Atom beneficiaza de un sistem de protectie care intrerupe alimentarea cu energie cand acumulatorul este incarcat complet.

Siva Cycle Atom 3Siva Cycle Atom poate incarca orice dispozitiv mobil, de la telefon la tableta si laptop, prin intermediul unei mufe universale USB.

Interesant este si faptul ca acumulatorul poate fi detasat de la sistem si sa il iei cu tine cand ai nevoie.

Aaron Latzke & David Delcourt si-au prezentat inventia pe KickStarter si au reusit sa stranga 126.000 de dolari pentu a trece la faza de productie.

Gadgeturile Siva Cycle Atom vor fi vandute la pretul de 95 de dolari

Cum functioneaza vedeti in clipul video de mai jos.

Cum se instaleaza Siva Cycle Atom vedeti in clipul urmator