Gadget Show: Invenţia care ne-ar putea prelungi viaţa! (VIDEO)

Data: 4/02/2015 | Autor: .

Gadget Show: Invenţia care ne-ar putea prelungi viaţa! (VIDEO)

Tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte. Ceea ce numai în basme era posibil, tinde să devină realitate. Cercetătorii de la Universitatea Stanford din SUA au găsit un tratament medical care ar putea prelungi viaţa oamenilor.

Secretul stă într-o procedură de prelungire a telomerilor, regiunile de la capătul cromozomilor care îi protejează în procesul de diviziune celulară şi care se scurtează odată cu vârsta.

„Am reuşit să prelungim telomerii umani cu până la 1.000 de nucleotide, dând înapoi ceasul intern cu echivalentul a mulţi ani de viaţă umană”, a declarat prof. Helen Blau, de la catedra de microbiologie şi imunologie de la Universitatea Stanford.

Celulele care au fost tratate după noua procedură se comportă ca şi cum ar fi mai tinere şi se înmulţesc mai repede. Noua tehnică ar putea fi folosită în viitor pentru tratarea pacienţilor cu boli genetice. De asemenea, ar putea fi folosită în cazul unor simptome generale ale îmbătrânirii, cum sunt bolile cardiovasculare şi în cazul diabetului.

Oamenii de ştiinţă speră că studiul va permite specialiştilor să genereze un număr mare de celule pe care să le studieze sau să le folosească pentru producerea de medicamente.

Detalii dar şi alte ştiri din lumea tehnologiei, aflaţi în emisiunea TV Gadget Show, realizată de GadgetReport.ro şi difuzată astăzi la Realitatea TV.