GadgetReport.ro la Realitatea TV. O hologramă acustică în genul Star Wars devine realitate

Data: 29/10/2015 | Autor: .

darth-vader-forta-gadgetreport

Tehnologiile din Star Wars devin, rând pe rând, realitate. După holograme şi armele cu laser, a venit rândul unei alte idei science fiction să fie transpusă în fapte.O echipă de cercetători de la Universităţile Bristol şi Sussex a reuşit să creeze o undă tractoare asemănătoare celei folosită de temutul Darth Vader.

În cadrul unui experiment ce aduce aminte de celebra forţă din saga Star Wars, savanţii au dezvoltat o undă tractoare sonică, de înaltă amplitudine, perfect funcţională şi capabilă să suspende, mişte şi să manipuleze obiecte mici.

Pentru a demonstra puterea acesteia, experţii au generat o ” hologramă acustică ” cu care au suspendat o minge de polistiren de 4 milimetri în aer.

Potrivit cotidianului britanic The Independent, este prima dată când un obiect a fost suspendat şi controlat în aer cu succes.

Tehnica, dezvoltată de oamenii de ştiinţă, are o gamă largă de aplicaţii şi ar putea, în viitor, să fie utilizată pentru a manipula obiecte în interiorul corpului uman, fără a fi nevoie de o procedură medicală invazivă.

Detalii, dar şi alte ştiri din lumea ştiinţei şi tehnologiei aflaţi din rubrica Gadget Show, realizată de GadgetReport.ro şi difuzată astăzi la Realitatea TV şi Realitatea FM.

Loading...

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.