GadgetReport.ro la Realitatea TV. O hologramă acustică în genul Star Wars devine realitate

Data: 29/10/2015 | Autor: .

darth vader forta gadgetreport.ro

Tehnologiile din Star Wars devin, rând pe rând, realitate. După holograme şi armele cu laser, a venit rândul unei alte idei science fiction să fie transpusă în fapte.O echipă de cercetători de la Universităţile Bristol şi Sussex a reuşit să creeze o undă tractoare asemănătoare celei folosită de temutul Darth Vader.

În cadrul unui experiment ce aduce aminte de celebra forţă din saga Star Wars, savanţii au dezvoltat o undă tractoare sonică, de înaltă amplitudine, perfect funcţională şi capabilă să suspende, mişte şi să manipuleze obiecte mici.

Pentru a demonstra puterea acesteia, experţii au generat o ” hologramă acustică ” cu care au suspendat o minge de polistiren de 4 milimetri în aer.

Potrivit cotidianului britanic The Independent, este prima dată când un obiect a fost suspendat şi controlat în aer cu succes.

Tehnica, dezvoltată de oamenii de ştiinţă, are o gamă largă de aplicaţii şi ar putea, în viitor, să fie utilizată pentru a manipula obiecte în interiorul corpului uman, fără a fi nevoie de o procedură medicală invazivă.

Detalii, dar şi alte ştiri din lumea ştiinţei şi tehnologiei aflaţi din rubrica Gadget Show, realizată de GadgetReport.ro şi difuzată astăzi la Realitatea TV şi Realitatea FM.