GadgetReport.ro la Realitatea TV. Homo naledi spulberă teoria extratereştrilor antici

Data: 14/09/2015 | Autor: .

Homo naledi gadgetreport.ro

O descoperire fabuloasă face senzaţie în lumea ştiinţifică. Cercetătorii au identificat o noua specie de oameni, într-o peşteră adâncă din Africa de Sud. Homo naledi este considerat veriga lipsă din lanţul evoluţiei umane.

Omul se trage din maimuţă. Este tot mai evident acest lucru, spun experţii, care au descoperit o nouă specie a strămoşilor oamenilor, care a trăit acum 2,5-2,8 milioane de ani, şi care spulberă teoria conform căreia omul ar fi fost implantat pe Pământ de extratereştri.

În timp ce explorau adâncurile tunelurilor de calcar ale Peşterii Rising Star din Africa de Sud, cercetătorii de la Universitatea din Johannesburg au descoperit ceea ce ei cred că este o nouă verigă în arborele genealogic al nostru.

Este vorba de rămăşiţele a 15 hominizi găsite în situl arheologic denumit „Leagănul Umanităţii”. Multe elemente ale acelor oameni sunt asemănătoare omului modern, însă creierul are o formă diferită şi este mai mic, cât o portocală, şi are trăsăturile unei maimuţe.

Potrivit experţilor, strămoşii omului, botezaţi Homo naledi, trăiau din vânătoare şi se adăposteau în peşteri, acolo unde îşi şi îngropau morţii. Ritualurile arată că aveau o conştiinţă de sine şi erau capabili să înveţe lucruri noi. Cercetările în peştera din Africa de Sud sunt încă la început, nefiind exclus să apără noi surprize.

Detalii aflaţi din rubrica Gadget Show, realizată de GadgetReport.ro şi difuzată astăzi la Realitatea TV, Realitatea Plus şi Realitatea FM.

Tot în materialul video de mai jos vedeţi cum arată primul televizor transparent din lume şi prototipul unui smartphone din hârtie inteligentă. Iar spre final vedeţi imagini cu primul sortiment de îngheţată care nu se topeşte.