GadgetReport.ro la Realitatea TV. NASA pregăteşte un Armageddon

Data: 12/10/2015 | Autor: .

Agenţia spaţială americană, NASA, şi cea europeană, ESA, şi-au unit forţele pentru a proteja planeta în cazul unei eventuale ameninţări venite din spaţiul cosmic, de la numeroşii asteroizi aflaţi în sistemul solar. Misiunea pare desprinsă din scenariul celebrului film Armageddon.

Experţii au dezvoltat un plan de acţiune privind monitorizarea asteroizilor periculoşi aflaţi în apropierea relativă a Pământului.

NASA şi ESA vor să lanseze două sonde spaţiale, în 2020 respectiv 2022, pentru a monitoriza traiectoria unui sistem binar de asteroizi, 65803 Didymos, format dintr-un asteroid mic care orbitează unul mai mare.

Traiectoria acestora nu ameninţă pentru moment Pământul, însă astronomii vor să obţină cât mai multe date în aşa fel încât să fie pregătiţi pentru ce este mai rău. Variantele de urgenţă, prezentate la Congresul European de Ştiinţe Planetare desfăşurat la sfârşitul lunii septembrie, vizează devierea traiectoriei asteroizilor prin ciocnirea cu o sondă-proiectil sau chiar cu o rachetă nucleară, devierea cu ajutorul unor fascicule cu propulsie ionică sau chiar cu ajutorul unor magneţi gigantici trimişi în spaţiu, în întâmpinarea potenţialelor pericole.

Detalii, dar şi alte ştiri din lumea ştiinţei şi tehnologiei aflaţi din rubrica Gadget Show, realizată de GadgetReport.ro şi difuzată astăzi la Realitatea TV, Realitatea FM şi Realitatea Plus. Toate înregistrările Gadget Show le vedeţi pe pagina de Youtube GadgetReport.ro