GadgetReport.ro la Realitatea TV. Primul automobil transparent din lume!

Data: 2/12/2015 | Autor: .

automobil transparent gadgetreport.ro

Japonezii au dezvoltat un automobil demn de filmele science fiction. Tehnologia inventată de cercetătorii de la Universitatea din Keio face ca maşina să devină transparentă, astfel că şoferul poate vedea ce se întâmplă în jurul lui.

Cum ar fi ca, atunci când eşti la volan, să poţi vedea cu uşurinţă in jurul vehiculului, in spatele tău si in aşa numite puncte moarte. Aceasta a fost tema de la care cercetătorii de la Universitatea din Keio-Japonia au plecat în dezvoltarea primului automobil transparent din lume.

Proiectul, menit sa-i ajute pe soferi să evite astfel accidentele, a fost dezvoltat cu ajutorul unor camere video şi a unor oglinzi speciale, care preiau imaginile din exterior şi le proiectează în interiorul maşinii.

Astfel că, de exemplu, atunci când vrea să meargă în marşarier, şoferul întoarce capul şi în locul banchetei din spate, vede ce se întîmplă în exterior.

Asa cum se poate vedea in clipul video de mai jos, tehnologia ce vizează constructia primului automobil transparent este abia la inceput. Potrivit cercetătorilor, viitorul va face însă ca toate automobilele să fie dotate cu o astfel de facilitate, iar rata accidentelor rutiere să scadă.

Detalii, dar şi alte ştiri din lumea ştiinţei şi tehnologiei aflaţi din rubrica Gadget Show, realizată de GadgetReport.ro şi difuzată astăzi la Realitatea TV, Realitatea Plus şi Realitatea FM.