GadgetReport.ro la Realitatea TV. Cum arată The Oppidum, cel mai mare buncăr privat din lume!

Data: 7/12/2015 | Autor: .

The Oppidum buncarul anti nuclear GadgetReport.ro

Cehii se gândesc serios la sfârşitul lumii! Iar cea mai bună dovadă este că au construit cel mai mare buncăr subteran din lume. The Oppidum este proiectat să reziste la orice calamitate, de la un război mondial, la schimbările climatice şi iarna nucleară.

Complexul are peste 30 de mii de metri pătraţi şi cuprinde apartamente demne de un hotel de lux. The Oppidum adăposteşte, printre altele, un heliport, camere de lux şi coridoare secrete, care fac legătura între aceste încăperi. Buncărul permite supravieţuirea în caz de apocalipsă, timp de 10 ani!

Construcţia buncărului a început în anul 1984, în plin Război Rece, proiectul fiind demarat de guvernul cehoslovac, în parteneriat cu cel sovietic. Ulterior a fost preluat de o firmă privată, care l-a ridicat la nivel de hotel de lux. Locaţia exactă a buncărului este secretă, relatează Forbes.

Se ştie doar că The Oppidum se află într-o zonă rurală din apropierea Pragăi, la două ore de zbor cu avionul de Londra şi Moscova. Presa internaţională relatează că marea majoritate a camerelor din buncăr au fost deja rezervate.

Imagini cu buncărul The Oppidum, dar şi alte ştiri din lumea ştiinţei şi tehnologiei vedeţi în rubrica Gadget Show, realizată de GadgetReport.ro şi difuzată astăzi la Realitatea TV, Realitatea Plus şi Realitatea FM.

Mai multe inregistrări ale emisiunii TV Gadget Show vedeţi pe canalul de Youtube GadgetReport.ro TV