GadgetReport.ro la Realitatea TV. Obiect extraterestru, descoperit în stratosferă!

Obiect extraterestru, descoperit în stratosferă

O teorie bulversantă face furori în lumea ştiinţifică. Descoperirea unui glob metalic minuscul, în stratosferă, a amplificat teoriile privind posibila apariţie a unor noi forme de viaţă pe Pământ, dezvoltate de extratereştri.

Descoperit în acest an de Milton Wainwright, un reputat astrobiolog britanic, obiectul din imagine are forma unui glob metalic minuscul, de lățimea unui fir uman, şi conţine bacterii filamentoase pe exterior şi un material biologic lipicios care se revarsă din centru.

Milton-Wainwright-gadgetreport.roExpertul britanic a declarat că una dintre teorii este că a fost trimis pe Pământ de o civilizaţie necunoscută pentru a continua popularea planetei cu diverse forme de viață.

Potrivit GadgetReport.ro, misteriosul obiect, realizat dintr-un material necunoscut, a fost găsit în stratosferă, după ce s-a lovit de un balon meteorologic.

Potrivit lui Milton Wainwright, descoperirea vine să susţină teoria panspermiei, care sugerează că viața se propagă prin univers, călătorind cu ajutorul cometelor sau meteoriţilor.

Francis Crick, biologul molecular care a descoperit structura ADN-ului în 1953, a gândit această teorie în anii ’70, alături de biochimistul Leslie Orgel.

Anul trecut, o echipă de cercetători a anunțat că a descoperit fosile cu proprietăți biologice ataşate de un meteorit care a lovit solul din Sri Lanka.

Cu toate că descoperirile de acest gen sunt tot mai multe, comunitatea științifică priveşte cu scepticism această variantă. ”Dacă nu putem găsi detalii despre civilizația care a trimis acest obiect, teoria panspermiei nu poate fi demonstrată”, a precizat astrobiologul britanic.

Detalii, dar şi alte ştiri din lumea ştiinţei şi tehnologiei, aflaţi din rubrica Gadget Show, realizată de GadgetReport.ro şi difuzată astăzi la Realitatea TV.

Toate inregistrările emisiunii le vedeţi pe canalul de youtube GadgetReport.ro