Netflix în România? Un zvon care ar putea deveni realitate în ianuarie

Data: 9/12/2015 | Autor: .

netflix in romania

Netflix, celebrul furnizor american de filme, seriale si emisiuni tv, distribuite prin streaming pe internet, vrea să se extindă în scurt timp în peste 200 de ţări din întreaga lume. Potrivit unor surse din piata IT&C, citate de Wall-Street.ro, din luna ianuarie, romanii vor putea sa se aboneze pe internet.

„Strategia noastra de expansiune internationala din ultimii ani a fost sa ne extindem cat mai repede, ramanand totodata profitabili la nivel global. Progresul a fost atat de puternic, incat putem finaliza expansiunea globala in urmatorii doi ani, deci mult mai devreme decat ne-am asteptat. Ne propunem sa obtinem profituri globale semnificative incepand cu anul 2017. Oferim serviciile Netflix in circa 50 de tari si deja am invatat ce continut prefera oamenii. Accelerarea extinderii la 200 de tari va fi posibila mai ales gratie dezvoltarii extraordinare a internetului, inclusiv pe telefoane, tablete si televizoare inteligente”, au declarat Reed Hastings, CEO Netflix si CFO-ul companiei, David Wells, intr-o scrisoare catre actionarii Netflix, transmisa la inceputul anului curent.

In Romania exista mai multe servicii de streaming on demand, precum Seenow, Voyo, Telekom TV, HBO Go şi Orange TV. Ramane de vazut ce preturi va practica compania americana si ce seriale/show-uri vor fi disponibile.

In Europa, Netflix ofera in general 3 tipuri de abonament, la 7,99 euro ( doar SD, un dispozitiv ), 8,99 euro ( in plus HD, inca un dispozitiv simultan ) si 11,99 euro ( in plus 4K Ultra HD, încă două dispozitive simultane). Prima lună de abonament este gratuită.

Netflix ofera ultimele productii tv, filme si seriale in format SD, HD si Ultra HD ( subtitrate in limbile țarilor unde ofera serviciile).