GadgetReport.ro la Realitatea TV. Un asteroid uriaş ameninţă Pământul

Data: 21/10/2015 | Autor: .

Un asteroid uriaş ameninţă Pământul

Un asteroid descoperit în urmă cu numai trei săptămâni se va apropia la o distanţă considerată „foarte mică” de Terra, pe data de 31 octombrie, a anunţat agenţia spaţială americană NASA.

Ştirea face furori pe internet acolo unde adepţii teoriilor apocaliptice văd în acest eveniment un posibil semn al sfârşitului lumii.

Asteroidul, botezat de NASA – 2015 TB145, urmează să se apropie de Pământ la cea mai mică distanţă din ultimii ani – de numai 499.000 de kilometri.

Agenţia spaţială americană a afirmat că asteroidul are un diametru de 600 de metri şi se va apropia cu o viteză de 125.500 de km/h.

„Orbita asteroidului este extrem de înclinată şi excentrică, însă nu există un pericol adevărat pentru Terra”, a declarat un specialist de la NASA, citat de GadgetReport.ro.

Cu toate acestea, pe internet ştirea face furori, nu puţini fiind cei care susţin varianta apocalipsei, în condiţiile în care asteroidul se va apropia la o distanţă cu risc de impact.

Potrivit experţilor, un astfel de obiect ceresc este considerat periculos atunci când se apropie la o distanţă mai mică de 7,4 milioane de kilometri de Terra şi când dimensiunea lui este suficient de importantă pentru a cauza pagube consistente.

Detalii, dar şi alte ştiri din lumea ştiinţei şi tehnologiei vedeţi în rubrica Gadget Show, realizată de GadgetReport.ro şi difuzată astăzi la Realitatea TV şi Realitatea FM.