GadgetReport.ro la Realitatea TV. Un român a inventat o planşă zburătoare

Data: 20/10/2015 | Autor: .

Cătălin Alexandru Duru

Vă mai aduceţi aminte de covorul fermecat din basmele copilăriei? Cătălin Alexandru Duru, un inventator canadian de origine română, a construit un astfel de dispozitiv, în fapt o planşă zburătoare cu elice.

Denumită hoverboard, aceasta îi permite inventatorului să zboare deasupra solului, la cinci metri înălţime, controlând mişcarea doar prin înclinarea picioarelor.

În luna mai, Cătălin Alexandru Duru a stabilit un record Guinness pentru cel mai lung zbor cu un hoverboard, plutind cu ajutorul acelui dispozitiv, iar acum lucrează la un nou prototip, cu o autonomie de zbor şi mai mare.

Inventatorul de origine română s-a ridicat în aer la înălţimea de cinci metri şi a parcurs o distanţă de peste 275 de metri, înainte de a coborî în apele lacului Ouareau din Quebec.

Detalii dar şi alte ştiri din lumea ştiinţei şi tehnologiei aflaţi din rubrica Gadget Show, realizată de GadgetReport.ro şi difuzată astăzi la Realitatea TV. Toate înregistrările emisiunii le vedeţi pe canalul de youtube GadgetReport.ro