GadgetReport.ro review: A Plague Tale: Innocence, o povestă superbă din Franța secolului XIV

GadgetReport.ro review: A Plague Tale: Innocence, o povestă superbă din Franța secolului XIV

A Plague Tale: Innocence este un joc fascinant, care reușește să te ducă în tot felul de stări emoționale, de la teamă la bucurie. Axat pe povestea a doi frați din Franța secolului XIV, unde ciuma neagră face ravagii, iar Inchiziția taie și spânzură, noul joc single player este, fără îndoială, unul dintre cele mai antrenante game-uri pe care le-am jucat în 2019

Cei doi protagoniști din A Plague Tale: Innocence sunt doi frați aflați la vârsta copilăriei. Amicia este personajul cu care vom juca, iar Hugo este fratele mai mic de care va trebui să avem grijă deoarece Inchiziția vrea să îl ia din diferite motive.

Gameplay-ul este unul foarte simplu, iar combat-ul este aproape inexistent, bazându-se în special pe diferite metode de a ne strecura printre inamici, deoarece o singură lovitură a unui soldat ne poate ucide. Trebuie să te ferești și de șobolanii ce aduc ciuma, iar daca nu vom sta la depărtare de aceștia, la lumină sau în preajma focului, vom muri instant.

Pe alocuri există și câteva mici puzzle-uri ce ne ajută la trecerea mai departe în joc.

Chiar daca tot timpul va trebui să avem grijă de micul Hugo, acesta ne va fi de ajutor în diferitele puzzle-uri pe care le vom rezolva cu ajutorul lui. Pentru protecție, avem la dispoziție o praștie, extrem de folositoare aproape în orice moment.

Pentru a supraviețui pe parcursul jocului, va trebui să ne folosim și de elementul de crafting, ce ne dă posibilitatea să ne mărim slot-urile și vom putea căra diferite lucruri precum muniție pentru praștie, alte elemente ce ne vor ajuta la creearea hainelor și îmbunătățirea lor sau pentru eficientizarea praștiei, pentru a fi mai precisă. Însă pentru toate acestea vom avea nevoie de un wokbench ce poate fi găsit pe parcursul capitolelor.

Din punct de vedere grafic, A Plague Tale: Innocence stă foarte bine. Jocul oferă peisaje superbe, de epocă, dar și imagini de-a dreptul șocante, în care vezi oameni uciși de ciumă sau șobolani care devorează cadavre. Apropo de șobolani, aceștia au un mod special de atac, încercând să evite lumina sau focul. Interesant este și faptul că apar când nici nu te aștepți, fiind imprevizibili.

Un alt element ce ne-a plăcut foarte mult este atmosfera ce reușește să te prindă și să te convingă să lupți pentru supraviețuire. Voice acting-ul din A Plague Tale: Innocence este unul pe măsură, vocile personajelor principale fiind foarte puternice, convingătoare.

Un alt element ce ajută la atmosfera specială din A Plague Tale: Innocence este coloana sonoră și efectele speciale audio, ce susțin excelent desfășurarea dramatică a acțiunii.

În concluzie, A Plague Tale: Innocence este probabil unul dintre cele mai intresante titluri din acest an, oferind un story, o grafică și un game play care au reușit să ne surprindă foarte plăcut.

Echipa GadgetReport.ro îi oferă nota 8,3 din 10, minusul fiind dat de prețul destul de piperat (337 lei). A Plague Tale Innocence poate fi achizționat atât digital, din magazinele speciale precum PlayStation Store, Microsoft Store și Steam, cât și din retailul clasic, de aici.