GadgetReport.ro TV. Fabulos! EHang 184, prima dronă din lume cu care poţi să călătoreşti

Data: 7/01/2016 | Autor: .

EHang 184, prima dronă din lume cu care poţi să călătoreşti

Compania chineză Ehang a lansat, la Consumer Electronic Show (CES 2016) din Las Vegas, prima dronă din lume care poate duce la destinaţie un pasager uman. Potrivit inventatorilor, EHang 184 ar putea să determine o adevărată revoluţie pe piaţa transportului aerian.

Cum vi se pare ideea de a merge la serviciu cu un aparat de zbor electric, cât un Tico, la care doar trebuie să introduceţi adresa şi el să vă conducă la destinaţie?

EHang 184, prima dronă din lume cu care poţi să călătoreşti 2Ceea ce până acum părea subiect SF, a devenit realitate la CES, EHang 184 fiind primul aparat de zbor din lume capabil de acest lucru.

La fel ca o dronă clasică, EHang 184 foloseşte opt motoare electrice care îi permit să decoleze şi să aterizeze vertical, la fel ca un elicopter. Aparatul de zbor se deplasează în zbor cu o viteză de aproape 100 de kilometri la oră şi are o autonomie de până la 23 de minute. EHang 184 poate transporta un pasager cu o greutate de maxim 99 de kilograme.

EHang 184, prima dronă din lume cu care poţi să călătoreşti 3Bateria EHang 184 se încarcă în 4 ore de la o priză obişnuită, iar din motive evidente de securitate, nu poate decola decât atunci când este la maxim.

Chinezii de la EHang spun că prototipul a fost testat în toate condiţiile meteo posibile şi nu a înregistrat probleme. Până să ajungă la faza de producţie, drona va trebui însă să primească şi certificările autorităţilor aeriene, iar acest lucru poate dura câţiva ani, în condiţiile în care EHang 184 se doreşte a fi un vehicul de transport de pasageri.

Detalii, dar şi alte ştiri din lumea ştiinţei şi tehnologiei vedeţi în rubrica Gadget Show, realizată de GadgetReport.ro şi difuzată astăzi la Realitatea TV şi Realitatea FM. Toate înregistrările emisiunii le vedeţi pe canalul de Youtube GadgetReport.ro TV