GadgetReport.ro TV. Invenţia demnă de X-Men!

Data: 23/12/2015 | Autor: .

inventia demna de x men

Te-ai întrebat vreodată cu ar fi să ai puteri ca în X-Men? Dacă în privinţa levitaţiei sau înotului la adâncime fără mască de aer mai avem de aşteptat, cu vederea pe timp de noapte am putea avea mai mult succes. O echipă de cercetători din California susţine că a descoperit o metodă care permite oamenilor să vadă foarte bine în întuneric.

Cercetătorii americani i-au indus unui voluntar abilitatea de a vedea la o distanţă de peste 50 de metri, în întuneric total, pentru mai multe ore, cu ajutorul unei substanţe numite Chlorin e6.

Substanţa se găseşte în organismul unor specii de peşti care trăiesc la mare adâncime şi are proprietăţi de amplificare a luminii.

Combinată cu insulină şi o soluţie salină,  soluţia poate creşte acuitatea vizuală în condiţii de lumină foarte slabă. Substanţa Chlorin e6 a fost picurată în sacii conjuctivali ai ochilor, iar de acolo a ajuns la retină.

”Am văzut rapid o ceaţă verzui-neagră, iar apoi s-a dizolvat. Am putut vedea apoi mai bine în întuneric”, a declarat voluntarul.

Expertii spun că tehnologia Chlorin e6 este abia la început, însă primele rezultate arată că aceasta poate furniza amplificarea luminii slabe, în înteriorul ochiului uman.

Detalii despre invenţia demnă de filmele science fiction, dar şi alte ştiri din lumea ştiinţei şi tehnologiei aflaţi din rubrica Gadget Show, realizată de GadgetReport.ro şi difuzată astăzi la Realitatea TV. Vedeţi toate înregistrările emisiunii pe canalul de youtube GadgetReport.ro TV.