Remember Toma Caragiu! Dizertaţia estetică despre bradul de Crăciun

Data: 24/12/2019 | Autor: .

Toma Caragiu O tannenbaumCare este locul pomului de iarnă în locuinţa contemporană. Vă prezentăm astăzi dizertaţia estetică pe această temă realizată de profesorul doctor docent arhitect „O Tannenbaum”. Să ne amintim de inegalabilul Toma Caragiu dintr-un material din arhiva TVR.

„Moliftul”, spre exemplu, „se cumpară la coadă şi se scutură în tramvai”. „Dacă nu apucaţi nici molift, cumpăraţi un brad de plastic… care poate fi folosit atât ca gladiolă, cât şi ca pom de iarnă, într-un cât nu seamănă nici cu una, nici cu alta”, este sfatul lui Toma Caragiu.

Ce trebuie să faceţi dacă bradul este prea înalt? „Dacă este prea înalt în sus, aranjăm cu vecinul să primească vârful prin tavan. Dacă este prea înalt în jos, aranjăm cu măsuţa şi-i tăiem picioarele. Apoi luăm măsuţa şi o punem în dormitor… de unde scoatem şifonierul pe care îl punem în sufragerie… Da, dar unde punem masa? În baie… dar în baie e baia… şi atunci unde punem baia?! În vestibul, în locul frigiderului pe care îl punem în şifonier.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.