GadgetReport.ro TV. Misterul lui Suleyman Magnificul, decriptat!

Data: 11/12/2015 | Autor: .

suleyman-magnificul.ro

Misterul morţii lui Suleyman Magnificul a fost descifrat! Un personaj pe care mulţi dintre români îl ştiu mai degrabă din telenovela de succes ce a rulat pe micile ecrane decât din cărţile de istorie. Rămăşiţele cel mai longeviv sultan din istoria Imperiului Otoman au fost descoperite, în sfârşit, la 450 de ani de la moarte.

Ceea ce pare a fi mormântul său se află în apropiere de Szigetvár, în sudul Ungariei, în fosta aşezare otomană Turbek, distrusă în 1680.

Potrivit istoricului Norbert Pap, de la Universitatea din Pecs, momântul lui Suleyman Magnificul este amplasat pe locul unde s-a aflat cortul sultanului şi unde acesta a şi murit, în timpul asediului asupra cetăţii Szigetvár.

Interesant este că decesul a fost anunţat soldaţilor otomani abia după o lună şi jumătate, pentru ca aceştia să continue să lupte. Potrivit cercetătorilor, în apropierea mormântului s-a descoperit şi o mică mosche, iar lucrările de excavaţie vor reporni în luna aprilie.

Potrivit GadgetReport.ro, obiectele descoperite în timpul săpăturilor arheologice arată că mormântul a aparţinut lui Suleyman, iar rămăşiţele vor fi supuse unor teste speciale pentru a se afla cauza decesului.

Până la decesul lui la vârsta de 71 de ani, Suleyman Magnificul a fost cel mai longeviv sultan din istoria imperiului. În timpul domniei sale, care a durat 46 de ani, Imperiul Otoman şi-a extins considerabil dominaţia asupra Balcanilor, Orientului Mijlociu şi Africii de Nord.

Detalii, dar şi alte ştiri din lumea ştiinţei şi tehnologiei aflaţi din rubrica Gadget Show, realizată de GadgetReport.ro şi difuzată astăzi la Realitatea TV, Realitatea FM şi Realitatea Plus.  Toate emisiunile le vedeţi pe canalul de youtube GadgetReport.ro