GadgetReport.ro TV. Misterul Triunghiului Bermudelor, descifrat!

Data: 17/12/2015 | Autor: .

triunghiul bermudelor descifrat de rusi

Misterul celebrului Triunghi al Bermudelor pare să fi fost descifrat de oamenii de ştiinţă ruşi. Aceştia au descoperit o legătură directă între craterele gigantice din Siberia şi fenomenul care a dus la dispariţia a zeci de nave şi avioane în Oceanul Atlantic.

triunghiul bermudelor descifrat de rusi 2Igor Ielţov, şeful Institutului de Geologie şi Geofizică din Novosibirsk a declarat că fenomenul ar putea fi comparat cu ce s-a întâmplat în cazul craterelor apărute peste noapte în Yamal şi Taymyr. În ambele situaţii, ar fi vorba de efectele transformării hidraţilor de gaze naturale care se regăsesc în permafrost.

Potrivit cercetătorilor, citaţi de GadgetReport.ro, sub influenţa încălzirii globale, amestecurile îngheţate de apă şi gaz, în special de metan, răbufnesc la suprafaţă şi formează cratere.

În zona Triunghiului Bermudelor, în timpul acestui fenomen, apa oceanului pare că fierbe, iar navele se scufundă, trase în jos de craterele uriaşe. Totodată, aerul devine suprasaturat cu metan, ceea ce produce puternice turbulenţe atmosferice şi prăbuşirea avioanelor, care îşi pierd portanţa.

Detalii, dar şi alte ştiri din lumea ştiinţei şi tehnologiei aflaţi din rubrica Gadget Show, realizată de GadgetReport.ro şi difuzată la Realitatea TV şi Realitatea FM.