Dovedit ştiinţific. Pericolul din aerul din birou!

Dovedit ştiinţific. Pericolul din aerul din birou!

Lucraţi într-un birou şi vă simţiţi obosiţi şi fără chef de muncă? Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Harvard şi Universitatea Syracuse spun că de vină poate să fie concentraţia de dioxid de carbon prea mare din încăpere.

Potrivit experţilor citaţi de GadgetReport.ro, concentraţia de dioxid de carbon din interiorul spaţiilor închise ar putea fi suficientă pentru a ne afecta sănătatea.

Cercetătorii au verificat atmosfera din mai multe clădiri de birouri, iar rezultatele au demonstrat legătura directă între starea de spirit a oamenilor şi aerul din birou.

Potrivit experţilor, în clădirile de birouri insuficient ventilate cu aer proaspăt, efectele negative s-au simţit în capacitatea oamenilor de a utiliza informaţiile, de a răspunde la probleme şi în abilitatea de a lua decizii.

În urma studiului, cercetătorii de la Harvard au lansat un raport privind pericolul din aerul din birou, prin care au cerut autorităţilor să impună standarde de calitate a aerului în clădiri. Până să le vedem în practică, avem la dispoziţie o soluţie simplă – să cerem deschiderea geamurilor.

Detalii dar şi alte ştiri din lumea ştiinţei şi tehnologiei aflaţi din rubrica Gadget Show, realizată de GadgetReport.ro şi difuzată la Realitatea TV şi Realitatea FM. Puteţi vedea toate înregistrările emisiunii pe canalul de youtube GadgetReport.ro TV.

Dovedit ştiinţific. Pericolul din aerul din birou! – o stire GadgetReport.ro