GadgetReport.ro TV. Cel mai ciudat avion din istorie (VIDEO)

Data: 18/08/2014 | Autor: .

Stipa-Caproni

In istoria aeronauticii există numeroase episoade inedite. De la primele aparate din lemn şi pânză, construite stângaci şi incapabile să zboare, la celebrul supersonic Concorde si spectaculosul avionul fără pilot X-47, confundat de mulţi cu un OZN. La emisiunea Gadget Show, realizată de GadgetReport.ro pentru Realitatea TV, vă prezentăm astăzi, în premieră, imagini cu unul dintre cele mai ciudate avioane construite vreodată.

Desenat de Luigi Stipa şi construit de Gianni Caproni în 1932, avionul Stipa-Caproni a fost unul dintre prototipurile care au stârnit entuziasm în presa vremii. In ciuda formei bizare, avionul Stipa-Caproni era văzut drept viitorul transportului aerian.

Soluţia tehnică propusă – un fuselaj special care permitea transferul optim al aerului aspirat de motor, oferea un consum de carburant foarte mic şi o ţinută de zbor la un nivel fără precedent. Avionul a zburat pentru prima dată pe 7 octombrie 1932, fiind pilotat de Domenico Antonini. Stipa-Caproni a atins o viteză maximă de 131 km/oră.

Avionul a rămas în stadiul de prototip însă ideea a fost preluată şi folosită odată cu apariţia primelor motoare cu reacţie.

Urmariti inregistrarea emisiunii in clipul de mai jos.