GadgetReport.ro TV. Cum sa iti incarci telefonul pe bicicleta (VIDEO)

Data: 25/08/2014 | Autor: .

Siva-Cycle-Atom-1

Cum ar fi să îţi încarci telefonul în timp ce pedalezi la bicicletă? O idee pe care doi inventatori din Statele Unite au transpus-o în realitate. Cum arată gadgetul, dar şi alte informaţii din lumea tehnologiei, le aflaţi în rubrica video Gadget Show, realizată de GadgetReport.ro si difuzata astazi la Realitatea TV.

In esenta, Siva Cycle Atom functioneaza cu ajutorul unui generator care preia energia produsa de rotile bicicletei si o transforma in curent electric, pe care il transfera catre un acumulator. La o viteza de 5 km/ora, sistemul incarca acumulatorul cu 0,75 Waţi. Astfel ca, cu cat viteza si distanta parcursa sunt mai mari, cu atat acumulatorul de 1300 mAh se incarca mai repede.

Siva Cycle Atom beneficiaza de un sistem de protectie care intrerupe alimentarea cu energie cand acumulatorul este incarcat complet. Gadgetul poate incarca orice dispozitiv mobil, de la telefon la tableta si laptop, prin intermediul unei mufe universale USB. Interesant este si faptul ca acumulatorul poate fi detasat de la sistem si sa il iei cu tine cand ai nevoie.

Inregistrarea emisiunii o vedeti in clipul video de mai jos.