GadgetReport.ro TV. A fost descoperita regiunea din creier responsabila cu constiinta! (VIDEO)

Data: 27/08/2014 | Autor: .

brain-stock

O regiune a creierului care ii ajuta pe oameni să evite luarea deciziilor gresite, functionand ca o forma de constiinta, a fost descoperita de cercetatorii britanici, care au denumit acest ghem de neuroni “polul frontal lateral”.

Expertii de la Universitatea Oxford au ajuns la aceasta descoperire dupa ce au scanat creierul uman in doua moduri diferite. Potrivit rezultatelor experimentului, la care au participat 25 de barbati si femei, această regiune este responsabila pentru gandurile de tip “ce-ar fi fost dacă” oamenii ar fi luat alta decizie.

Polul frontal lateral contribuie la activitatea de invatare din greselile altora, accelerand dobandirea unor noi abilitati. Studiul, publicat in revista Neuron, arata, totodata, ca oamenii au o conexiune neuronala mai densa in regiunile asociate cu simtul auzului – ceea ce ar putea explica abilitatea oamenilor de a deprinde limbajul.

Descoperirea cercetatorilor britanici ar putea sa explice si anumite afectiuni psihiatrice, cum ar fi tulburarea obsesiv-compulsiva, precum si modul in care un accident vascular cerebral afecteaza functia limbajului.

Mai multe detalii dar si alte stiri din domeniul tehnologiei aflati din inregistrarea emisiunii Gadget Show, realizata de GadgetReport.ro si difuzata astazi la Realitatea TV