GadgetReport.ro TV: O COMETĂ ar fi putut spulbera aseară GALAXIA (VIDEO)

Data: 20/10/2014 | Autor: .

Siding Spring

Eveniment astronomic demn de filmele SF, surprins aseară de NASA. O cometă a trecut cu o viteză incredibilă pe lângă planeta Marte. Exista pericolul, chiar dacă destul de mic, ca „Siding Spring” să lovească planeta roşie, iar consecinţele ar fi putut afecta întreaga galaxie, inclusiv planeta noastră.

Evenimentul este cu atât mai interesant cu cât se poate întâlni o dată la 1 milion de ani.

Cometa Siding Spring, al cărei nucleu are circa 1,6 kilometri în diametru, a trecut la o distanţă de 139.500 de kilometri de Marte, duminică la ora 21.27 (ora României), potrivit agenţiei spaţiale americane.

Obiectul cosmic, care călătoreşte cu o viteză de 202.000 de kilometri pe oră, s-a aflat, faţă de Marte, la o treime din distanţa dintre Terra şi Lună. Avea puţine şanse de a se ciocni cu Marte, dar astronomii au fost foarte interesaţi de a-i studia orbita.

Cometa Siding Spring s-ar fi format acum mai multe milioane de ani în Norul lui Oort şi a călătorit mai bine de un milion de ani înainte de a se întâlni pentru prima dată cu Marte.

Detalii aflaţi din emisiunea Gadget Show, realizată de GadgetReport.ro şi difuzată astăzi la Realitatea TV.

În înregistrarea video de mai jos vedeţi şi care sunt pericolele ascunse ale becurilor LED şi cum arată cel mai spectaculos film de animaţie realizat în istorie.