GadgetReport.ro TV: Demn de STAR TREK! Teleportarea devine posibilă (VIDEO)

Data: 22/10/2014 | Autor: .

teleportare-gadgetreport

Cercetatorii de la Kavli Institute of Nanoscience au reusit sa puna la punct o tehnologie care promite sa transforme in realitate teleportarea, modalitatea de calatorie pe care o vedem in filmele SF.
Expertii au folosit in experimentul lor doua diamante si, cu ajutorul unui computer cuantic, au transferat informatia stocata dintr-un diamant in celalalt, aflat la trei metri distanta. Asta gratie unui fenomen numit incarcatură cuantică, a carui proprietati permit transferul particulelor intr-o matrice dintr-un punct in altul, fara ca aceste legaturi sa fie deteriorate sau influentate in vreun fel de timp, distanta.

Cercetarile sunt inca la inceput, insa momentul este considerat de experti unul semnificativ, incurajator pentru viitor.

GadgetReport.ro relata, recent, ca o echipă de la Universitatea de Stiinta si Tehnologie din Shanghai a reusit sa teleporteze fotoni cuantici pe o distanta de 97 de kilometri deasupra unui lac din China.

Scopul cercetătorilor este de a reusi sa transfere instantaneu un obiect dintr-un punct in altul, urmand ca, in caz de reusita, sa se treaca apoi la cobai, precum soareci si alte animale. In final, daca tehnologia se va dovedi viabila, nu este exclus sa vedem in realitate teleportarea, asa cum este prezentata ea in filme precum Star Trek.

Detalii aflati din emisiunea Gadget Show, realizată de GadgetReport.ro si difuzată astăzi la Realitatea TV. Tot în clipul video de mai jos vedeţi cum arată prima maşină construită integral la o imprimantă 3D şi aflaţi detalii despre o aplicaţie care promite să vă ajute să visaţi tot ce vă doriţi.