GadgetReport.ro TV. Cum iti faci un telefon solar (VIDEO)

Data: 4/07/2014 | Autor: .

telefon-solar

Să rămâi fără baterie la telefon a devenit, odată cu smartphone-urile, o problemă des întâlnită. Ca în legile lui Murphy, tocmai atunci ţi se întâmplă să ai nevoie să dai un telefon important.

Householdhacker a prezentat, pe youtube, o solutie tehnica pentru cei care au nevoie de un telefon solar de urgenta. Gadgetul functioneaza cu o placuta solara, o dioda banala si doua fire.

Telefonul solar prezentat deHouseholdhacker poate fi realizat de oricine are la indemana un dispozitiv de taiat, un pistol de lipit si, bineinteles, piesele necesare.

Acestea pot fi cumparate din magazinele de specialitate sau de pe internet, pretul intregului circuit fiind de circa 5 dolari, adica mai putin de 20 de lei.

In numai cateva minute, urmand indicatiile din clipul de mai jos, poti sa iti construiesti un telefon solar capabil sa functioneze in orice conditii, fara sa aiba nevoie de o priza.

Ar putea fi un gadget care sa iti foloseasca in cazul in care te-ai ratacit prin munti sau te afli intr-o alta situatie de urgenta.

Detalii aflati in emisiunea Gadget Show, realizata de GadgetReport.ro si difuzata astazi la Realitatea TV.

Tot in emisiune vedeti cum arată noul HTC One M8 in varianta dual-sim şi primul telefon din lume ce poate fi controlat cu gandul.