GadgetReport.ro TV. Demn de Jurassic Park! Experţii vor să cloneze leii din Ice Age

Data: 9/03/2016 | Autor: .

GadgetReport.ro TV. Demn de Jurassic Park! Experţii vor să cloneze leii din Ice Age

Animalele preistorice, de la mamuţi la dinozauri, ar putea fi readuse în curând la viaţă, prin clonare. Cercetorii din Coreea de Sud încearcă, în prezent, să reanimeze doi pui de lei de peşteră din aşa numita Epocă de Gheaţă. Se va deschide Cutia Pandorei şi vom avea un Jurassic Park, ca în celebrul film de ficţiune?

Cercetătorii sud-coreeni încearcă să cloneze doi pui de lei, descoperiţi în permafrostul siberian. Experimentul se realizează pe baza unor mostre de piele şi ţesut muscular conservate în condiţii excelente, afirmă cercetătorii, citaţi de GadgetReport.ro

Leii de peşteră au trăit în mijlocul şi la sfârşitul pleistocenului, prima epocă a cuaternarului, pe continentul eurasiatic, de la Marea Britanie de est până la Rusia. Aceste animale preistorice au dispărut acum 12.000 de ani, afirmă DailyMail.

leii de pestera gadgereport.roŞi chinezii lucrează, în prezent, la construcţia unei adevărate fabrici de clone, unde vor să recreeze în laborator o specie de mamuţi.

Fabrica se află în Zona Economică şi Tehnologică din Tianjin, un parc de dezvoltare al afacerilor, sponsorizat de guvernul chinez cu 3 milioane de dolari.

Cercetatorii din China au clonat oi, bovine şi porcine încă din anul 2000, iar cea mai controversată a fost tentativa de a recrea mamutul lânos.

În China există deja câini clonaţi care lucrează pentru serviciile vamale, ale căror gene au fost manipulate pentru a depista mai uşor prezenţa drogurilor.

Potrivit unor experţi, dacă se va reuşi clonarea animalelor preistorice, s-ar putea deschide o adevărată Cutie a Pandorei, cu consecinţe demne de celebrul film Jurassic Park.

Detalii, dar şi alte ştiri din lumea ştiinţei şi tehnologiei aflaţi din rubrica Gadget Show, realizată de GadgetReport.ro şi difuzată astăzi la Realitatea TV şi Realitatea FM.

Vedeţi toate înregistrările emisiunii pe canalul de youtube GadgetReport.ro