GadgetReport.ro TV. Eveniment istoric. Primele semnale radio primite din spaţiu!

Primele semnale radio primite din spaţiu gadgetreport.ro

Cercetătorii de la Universitatea McGill din Canada au făcut un anunţ istoric. Au descoperit primele semnale radio care pare că provin din aceeaşi sursă, din afara galaxiei. Anunţul a stârnit valuri de comentarii pe internet, mulţi fiind cei care consideră că aceasta este prima dovadă concretă că extratereştrii există!

Cercetătorul Paul Scholz de la Universitatea McGill din Canada a anunţat descoperirea unor semnale radio provenite din spaţiu, din aceeaşi sursă. Este vorba de şase semnale de tipul Fast Radio Bursts (FRB), recepţionate de radio-telescopul Arecibo din Puerto Rico, într-un interval de 10 minute şi care pare că provin din acelaşi loc, din afara galaxiei.

„Am ştiut din start că descoperirea va fi extrem de importantă în studiul FRB-urilor”, a declarat cercetătorul, citat de GadgetReport.ro.

Primele semnale radio primite din spaţiu„Nu numai că aceste semnale s-au repetat, dar au avut şi o intensitate diferită faţă de cele descoperite până acum”, a declarat, la rândul său, Laura Spitler, de la Max Planck Institute din Germania citat de ScienceAlert.com

Experţii au încercat să urmărească semnalele, însă fără succes. Cert este că acestea nu se încadrează sub nicio formă în tipicul semnalelor radio recepţionate de astronomi.

Una dintre variantele luate în calcul este că semnalele provin de la o stea în formare, care are destulă energie pentru a transmite impulsuri de lumină şi sunet.

Cercetătorii încearcă acum să identifice precis locul de unde provin acestea, pentru a compara datele cu cele obţinute cu ajutorul telescoapelor cu raze X.

„Identificarea locului, a galaxiei din care provin semnalele, este esenţială pentur a înţelege cu ce ne confruntăm”, a declarat expertul Jason Hessels, de la Universitatea din Amsterdam, citat de revista Nature.

Cert este că anunţul a făcut însă senzaţie în lumea UFO-logilor. Aceştia susţin că avem de-a face cu prima dovadă concretă că nu suntem singuri în Univers şi că semnalele audio dovedesc existenţa unei structuri inteligente, care acţionează în altă galaxie.

Detalii, dar şi alte ştiri din lumea ştiinţei şi tehnologiei, aflaţi din rubrica Gadget Show, realizată de GadgetReport.ro şi difuzată astăzi la Realitatea TV şi Realitatea FM. Urmăriţi toate înregistrările emisiunii pe canalul de yotube GadgetReport.ro