GadgetReport.ro TV. Teleportarea, posibilă? Un experiment incredibil

teleportarea-poate-fi-posibila-gadgetreport.ro

Teleportarea ar putea să devină posibilă într-un viitor îndepărtat! Specialiştii în ştiinţe neurologice de la Universitatea din California au realizat un experiment în care au reuşit să simuleze transferul unor oameni dintr-un loc în altul, în timpul unei teleportări virtuale, relatează GadgetReport.ro

Teleportarea, aşa cum am văzut-o în celebrul serial Star Trek, ar putea să devină realitate, cel puţin din punct de vedere tehnologic. Cu ajutorul fizicii cuantice, corpul uman ar putea fi dezintegrat la nivel de atomi şi recompus în forma iniţială, după transferul acestora dintr-o locaţie în alta.

S-au făcut deja experimente ştiinţifice care au demonstrat că există posibilitatea transferului de informaţie, însă fără să se experimenteze pe oameni, asta pentru că, dincolo de structura celulară, există conştiinţa şi memoria, două stări pe care lumea ştiinţifică nu a reuşit încă să le standardizeze.

Specialiştii în ştiinţe neurologice din cadrul Universităţii din California au realizat însă un experiment în care au încercat să analizeze modul în care se comportă creierul uman în timpul unei teleportări virtuale.

teleportare 2 gadgetreport.ro

Procedura a fost realizată pe trei pacienţi diagnosticaţi cu o formă severă de epilepsie. Acestora le-au fost implantaţi electrozi în creier şi au fost purtaţi într-o călătorie virtuală, cu ajutorul computerelor.

Potrivit ScienceAlert.com, rezultatele au demonstrat faptul că, în timpul experimentului, la nivelul hipocampusului, zonă a creierului cu rol important în procesul de memorare, se produc schimbări de ritm, un fel de black-out-uri.

Din câte se pare, aceste diferenţe sunt determinate doar de procesele interne ale materiei cenuşii şi nu de factori externi. Asta înseamnă că, dacă vor reuşi să înţeleagă misterele funcţionării acesteia, teleportarea ar putea să devină posibilă.

Detalii, dar şi alte ştiri din lumea ştiinţei şi tehnologiei aflaţi din rubrica Gadget Show, realizată de GadgetReport.ro şi difuzată astăzi la Realitatea TV şi Realitatea FM. Puteţi vedea toate înregistrările emisiunii pe site şi pe canalul de youtube GadgetReport.ro.

Urmăriţi în clipul video de mai jos o explicaţie foarte simplă şi uşor de înţeles legată de marea problemă a teleportării – transferul conştiinţei.