GadgetReport.ro TV. Teorie bulversantă: Moartea, un “fenomen” reversibil?

Data: 15/03/2016 | Autor: .

moartea, proces reversibil gadgetreport.roUn start-up american lucrează la o tehnologie care ar putea întoarce morţii de la groapă! Experţii în biochimie susţin că moartea cerebrală poate fi reversibilă, iar acest lucru a fost dovedit deja de testele medicale pe animale, relatează GadgetReport.ro

Din punct de vedere ştiinţific, moartea este definită ca fiind momentul în care toate funcţiile biologice ale unui organism încetează să mai funcţioneze. Cel puţin asta susţine Universitatea din Harward, încă din 1968.

Un start-up din Statele Unite, Bioquark, încearcă să schimbe din temelii această percepţie, dezvoltând o tehnologie care ar putea regenera creierul uman.

Şeful companiei, cercetătorul în domeniul farmaceutic Ira S. Pastor, a declarat că există multe animale, precum amfibienii sau peştii, care au capacitatea de a-şi regenera anumite porţiuni ale creierului.

Specialistul susţine că acest proces ar putea fi transpus în cazul unor persoane aflate în moarte cerebrală. Bioquark a realizat deja, cu succes, mai multe experimente în cadrul cărora au realizat transplanturi de creier pe salamandre, pentru a afla cum evoluează capacitatea lor de memorare, după ce au suferit traume cerebrale severe.

Rezultatele studiilor au demonstrat că amfibienii îşi recuperaseră aproape complet abilitatea de a procesa informaţiile receptate din mediul exterior.

Mai mult chiar, expertul susţine că, în trecut, au fost realizate experimente ştiinţifice privind moartea cerebrală în care s-au aflat unii pacienţi umani, iar rezultatele au arătat că o astfel de tehnologie nu este o utopie.

Cercetările sunt încă în faza de pionierat însă nu este exclus ca, în viitor, moartea cerebrală să poată fi reversibilă.

Detalii, dar şi alte ştiri din lumea ştiinţei şi tehnologiei aflaţi din rubrica Gadget Show, realizată de GadgetReport.ro şi difuzată astăzi la Realitatea TV. Puteţi vedea toate înregistrările emisiunii pe GadgetReport.ro şi pe canalul de youtube GadgetReport.ro