GadgetReport.ro TV: Unul dintre misterele piramidelor, rezolvat ! (VIDEO)

Data: 19/11/2014 | Autor: .

piramideCercetătorii de la Universitatea din Amsterdam susţin că au decriptat unul dintre misterele construcţiei piramidelor. Ei au găsit o explicaţie pentru modul în care egiptenii au reuşit să transporte masivele blocuri de piatră din care sunt construite acestea.
Fizicienii de la Universitatea din Amsterdam sunt de părere că egiptenii au mutat blocurile de piatră prin deşert cu ajutorul unor sănii uriaşe.

Nisipul era udat înainte, în aşa fel încât alunecarea să fie mult mai uşoară.

Cercetătorii au ajuns la această concluzie după ce au decriptat hieroglifele descoperite în mormântul faraonului Djehutihotep, care datează din 1900 i.H.

Frescele din mormânt arată sute de oameni care trag o statuie imensă folosind frânghii ataşate de o ”sanie”. Cercetătorii spun că dincolo de modul de transport, rămâne încă nedescifrat misterul modului în care uriaşele blocuri de piatră au fost ridicate şi puse cap la cap pentru a forma celebrele piramide.

Detalii aflaţi din emisiunea Gadget Show, realizată de GadgetReport. ro şi difuzată astăzi la Realitatea TV. Înregistrarea emisiunii, în clipul de mai jos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.