Galaxy Fold debutează la Barcelona. Samsung a confirmat lansarea

Galaxy Fold debutează la Barcelona. Samsung a confirmat lansareaSamsung Galaxy Fold, primul smartphone cu ecran flexibil dezvoltat de sud-coreeni, va fi prezentat în detaliu la Mobile World Congress de la Barcelona, odată cu lansarea smartphone-urilor din seria S10, relatează GadgetReport.ro

Samsung a confirmat, printr-un teaser video pe Twitter, lansarea primului dispozitiv cu ecran flexibil Infinity Flex Display. ,, „The future of mobile will unfold on February 20, 2019” este mesajul prezentat de sud-coreeni, alături de textul „The Future Unfolds.

Samsung Galaxy Fold va avea, cel mai probabil, un display flexibil de 4.58 inch, cu rezoluție 480 x 1960 Pixeli, care se va transforma foarte ușor într-o tabletă cu ecran de 7,3 inchi, cu o rație de 4.2:3, cu 420 ppi și o rezoluție de 2152 x 1356 Pixeli.

Potrivit surselor citate de Korea Times, Galaxy Fold va fi mult mai subțire decât cel prezentat în cadrul Conferinței Dezvoltatorilor Samsung, acolo unde detaliile de design au fost atent ascunse în lumina difuză care a însoțit prezentarea. Display-ul Infinity Flex folosește un mix de polimeri speciali care înlocuiesc sticla și care asigură flexibilitatea și durabilitatea ecranului.

Samsung Galaxy Fold va beneficia de noul procesor neural Exynos, ce va fi prezent şi pe Galaxy S10, alături de 6-8 GB de RAM şi un spaţiu de stocare de 256 GB. Telefonul ar urma să includă slot microSD şi să beneficieze de încărcare wireless.

Samsung a înregistrat deja marca Galaxy Fold în Turcia și există semnale că brandul a fost înregistrat și în alte țări. Sud-coreenii ar fi ales să renunțe la denumirea de Galaxy X pentru a se diferenția față de generațiile Galaxy S10 și iPhone X.

Sud-coreenii și-au propus să producă, în prima fază, cel puțin 1 milion de telefoane, iar apoi să extindă producția în funcție de solicitări.

Telefonul va ajunge pe piață sub denumirea SM-F900F, mai întâi în piețele europene și apoi în restul lumii, la un preț pe măsura tehnologiei revoluționare, între 1500-2000 de euro.