Galaxy S II, cel mai rezistent telefon Samsung

Data: 13/02/2012 | Autor: .

Intr-o perioada in care Romania a fost, practic, ingropata sub zapada, va aducem o stire de sezon. Smartphone-ul Samsung Galaxy S II este cel mai rezistent telefon din gama constructorului sud-coreean.

 Potrivit unor teste realizate de revista finlandeza MikroPC, smartphone-ul cel mai rezistent la temperaturi scazute este Samsung GALAXY S II, care a funcționat pana in momentul in care temperaturile au atins -35 de grade Celsius.

Echipa tehnica de recenzie de la MikroPC a testat 15 dintre cele mai populare telefoane mobile disponibile in Finlanda, in cadrul Weather Room, situata in Centrul de Cercetare VTT de la Espoo, Finlanda. Acest laborator specializat de cercetare ofera un control complet asupra temperaturii interne, ceea ce inseamna ca temperaturile indicate de catre aparatele de masurare pot fi modificate chiar si cu o fracțiune de grad.

GALAXY S II a fost de asemenea smartphone-ul care a continuat sa funcționeze fara probleme cand temperatura a atins -30 de grade Celsius. Chiar daca Samsung GALAXY Xcover nu a facut parte din testul comparativ intre cele mai bine vandute 15 telefoane mobile, acesta s-a comportat la fel de bine ca si GALAXY S II.

Temperatura inițiala din laboratorul de cercetare a fost setata la zero grade Celsius, temperatura care a fost coborata incremental cu cate cinci grade, pana in momentul in care niciun smartphone nu a mai funcționat. Unul cate unul, cateva dintre cele mai populare smartphone-uri au cedat frigului, dar toate cele cinci telefoane Samsung care au participat la test au trecut de pragul de -20 de grade Celsius.

Un factor major care face smartphone-urile sa nu mai funcționeze sub pragul de zero grade este bateria. Cand temperatura scade considerabil, un telefon mobil inregistreaza bateria ca fiind consumata, chiar daca aceasta este complet incarcata – deci telefonul nu va putea fi pornit.