Inapoi in viitor. Bertone lanseaza conceptul Nuccio

Data: 13/02/2012 | Autor: .

Casa italiana de design auto Bertone va lansa laGeneva Motor Show noul concept intitulat Nuccio. Masina a fost numita astfel dupa Nuccio Bertone, fostul sef al companiei, decedat in 1997, relateaza worldcarfans

Nuccio va marca, totodata, aniversarea a 100 de ani de la lansarea casei Bertone. Din imaginile teaser prezentate, Nuccio va reinterpreta formele super-masinii Lancia Stratos HF Zero din 1970, care a debutat laTurinMotor Show.

Bertone este casa de design care a lansat, de-a lungul anilor, Lamborghini Miura, Lamborghini Countach si Alfa Romeo Giuletta SS.

HF Zero a ajutat, la vremea respectiva, Casa Bertone sa reia legaturile cu Lancia, iar unul dintre succesele marcii a fost proiectul Stratos.

Una dintre aceste masini a fost vanduta la licitatie anul trecut pentru 761.600 euro

Teaserul scoate in evidenta profilul sportiv al viitorului model si culoarea de baza, portocaliu, aceeasi ca si modelul lansat in 1970. Modelul va include blocuri de lumini LED intr-o forma aerodinamica, futurista.

Bertone va prezenta conceptul Nuccio la Geneva Motor Show, pe 6 martie.

Modelul va fi inclus, ulterior, intr-o caravana care va bifa Beijing Motor Show in aprilie, Museum of Turin in mai, Laguna Seca USA in august si salonul de la Florenta, din Italia, in septembrie.