Galaxy Note 5. Cel mai puternic telefon din istoria Samsung

Data: 13/07/2015 | Autor: .

Samsung va lansa in august, cu o lună mai devreme decât era aşteptat, noul Galaxy Note 5, phablet care va fi primul din gama sud-coreenilor cu 4 GB de RAM, o memorie demnă de un laptop de ultimă generaţie.

Smartphone-ul va veni cu o carcasa nouă, din sticla neagra, diferita de ce am vazut pana acum in seria Note, astfel ca nici bateria nu va mai putea fi scoasa. Galaxy Note 5 va avea un ecran de 5,67 inchi Super Amoled Quad HD

In carcasa, sud-coreenii au pus un procesor Exynos 7422, o solutie proprie care combina un octacore pe 64 biti, cu 4 GB de RAM, GPU si un modem Shannon 333 4G, relatează Ubergizmo.

Galaxy Note 5 va include clasicul deja S Pen, alaturi de noi facilitati precum incarcarea wireless pe ambele standarde, WPC si PMA. Gadgetul ar urma sa prezinte o baterie de 3200 mAh, capabila sa ii asigure o autonomie de aproximativ 24 de ore, gratie noilor tehnologii de optimizare a consumului de curent.

Telefonul va rula Android 5.1.1 alaturi de clasica suita de programe de la Samsung, dedicata utilizarii S Pen.

Phabletul va fi lansat in patru culori – alb, auriu, negru si argintiu la un pret situat intre 800 si 990 de dolari. Sud-coreenii il vor prezenta mai devreme de IFA Berlin pentru a contracara lansarea noului iPhone 6s.