Galaxy Note, marimea (chiar) conteaza. La ce poate fi folosit gadgetul gigant?

Data: 16/02/2012 | Autor: .

Samsung a lansat, recent, in Statele Unite, noul telefon/tableta Galaxy Note. Intr-o piata in care iPhone face legea de ani buni, smartphone-ul gigant a starnit un val de reactii extreme. Multi considera ca este un gadget inutil, altii spun ca este cea mai buna solutie pentru cine vrea un telefon si o tableta extrem de portabila, pe care s-o folosesti in metrou, in orice spatiu public fara probleme.

Cunoscutul bloger Abdel Ibrahim, care tine site-ul The Techblock, este unul dintre suporterii telefonului gigant. A renuntat la iPhone pentru gadgetul care, spune el, ii satisface toate asteptarile multimedia.

Pentru a demonstra versatilitatea telefonului, Abdel a publicat o serie de fotografii care ilustreaza, intr-un mod umoristic, gama larga de aplicatii generata de noul telefon. Bineinteles, cele mai multe sunt la misto insa esenta conteaza.

Ca a fost platit sau nu de Samsung sa promoveze astfel Galaxy Note nici nu conteaza.

Lansat in septembrie, cel mai mare telefon din istoria companiei, cu un display de 5,3 inch, a fost considerat un experiment riscant de catre specialisti. Iata insa ca s-au gasit destui clienti dispusi sa cumpere telefonul gigant.

Prin GALAXY Note, Samsung  si-a propus sa lanseze o nouă categorie de produse, ce combina beneficiile unei tablete cu portabilitatea unui smartphone.

Au mai incercat si cei de la Dell cu al lor defunct Streak 5, un smartphone excelent, pe care l-am incercat, insa pe care americanii l-au scos inexplicabil din productie. A fost o greseala de marketing, a fost lansat prea devreme? Nici nu mai conteaza.

Cert este ca Samsung crede in existenta acestei nise de piata, dovada vanzarile de peste 1 milion de exemplare din ultimele luni.

 

 Se creaza o noua piata?

Daca Dell a renuntat, fara comentarii, la productia modelului Streak 5, ceilalti mari jucatori din industrie se inghesuie sa dezvolte astfel de terminale.

Sony a lansat, la Berlin, tableta – telefon Tablet P, cu doua ecrane de 5,5 inch, Acer a dezvoltat  telefonului Iconia Smart, de 4,8 inch, iar HTC pregateste lansarea „monstrului” Edge, de 4,7 inch.

La fel ca si Samsung, si cei de la HTC si Acer par convinsi ca in piata este loc pentru smartphone-urile cu diagonale de peste 4 inch, in fapt niste mini-tablete.

Vor reusi Acer, HTC, Sony si Samsung sa convinga consumatorii ca telefoane atat de mari pot fi o alegere mai buna ca o tableta? Ramane de vazut.

Daca ti-a placut articolul, nu ezita sa ii dai share pe Facebook, Twitter sau YM. Ai butoanele mai jos. Multumim.