Google schimba enervantul “unlock” de pe Android

Data: 17/02/2012 | Autor: .

Google a depus la Oficiul de Marci si Inventii din SUA brevetul unei aplicatii care va rezolva o mare problema cu care se confrunta utilizatorii de smartphone-uri si tablete cu Android.

Aplicatia va schimba enervantul mod de “slide-to-unlock” al gadgetului. Utilizatorii s-au plans nu de putine ori ca le este foarte greu sa isi deblocheze telefoanele mai ales atunci cand ecranul este umed sau rece.

Noua aplicatie, prezentata in detaliu pe patentlyapple.com, prezinta doua noi metode de deblocare a gadgeturilor.

In prima varianta, Google vrea sa includa un grup de aplicatii, cele mai utilizate, ale caror icon-uri vor fi afisate pe ecran. Daca utilizatorul va trage de una din ele, telefonul se va debloca iar aplicatia va porni instantaneu.

In a doua varianta, Google prezinta deblocarea prin activare vocala. Practic, utilizatorul va rosti cuvinte precum “unlock” sau o parola care vor debloca gadgetul.

Prin noua aplicatie de deblocare, Google spera sa inchida gura celor care afirma ca “slide-to-unlock” de pe Android este un copy-paste de pe sistemul iOS al celor de la Apple. Daca ti-a placut materialul, nu ezita sa ii dai like sau share de pe butoanele de mai jos. Multumim.