Primele imagini cu Gecko, sistemul de operare Mozilla

Data: 17/02/2012 | Autor: .

Pe internet au inceput sa apara tot mai multe detalii despre sistemul de operare pentru platforme mobile dezvoltat de Mozilla. Dezvoltatorii browserului Firefox ar urma sa prezinte primele detalii oficiale la Mobile World Congress de la Barcelona (27 februarie – 1 martie).

Sistemul de operare a celor de la Mozilla a fost anuntat anul trecut sub numele de Boot2Gecko (B2G).

Platforma, interfata si aplicatiile vor fi dezvoltate pe tehnologiile HTML si JavaScript care se afla in spatele browserului Firefox.

Oficialii Mozilla au anuntat ca au deja cativa parteneri interesati de proiect, fara a prezenta detalii. Acestia ar urma sa fie prezentati la MWC.

Cel mai probabil ar putea fi vorba de producatori de telefoane mobile si alte gadgeturi care cauta o alternativa la Android.

Din primele informatii, prezentate de Arstechnica, rezulta ca Gecko va avea trei layere principale ce vor include facilitati similare celorlalte sisteme de operare mobila, de la menu de aplicatii, la modulul de telefon si cel de browsing pe internet.

Chiar daca va folosi o versiune de Linux, Gaia nu va fi compatibil cu Android-ul.

Cnet afirma ca noul sistem de operare ar urma sa fie lansat in trimestrul al II-lea.

Daca crezi ca si prietenii tai sunt interesati de aceste informatii, poti folosi butoanele like si share de mai jos. Multumim.