Galaxy Note8 debutează la IFA. Cum va arăta cel mai spectaculos smartphone din istoria Samsung

Data: 14/06/2017 | Autor: .

Galaxy Note8 debutează la IFA. Cum va arăta cel mai spectaculos smartphone din istoria SamsungDupă succesul seriei Galaxy S8, sud-coreenii de la Samsung pregătesc lansarea, în septembrie, a noii generaţii Galaxy Note8. Telefonul ar urma să debuteze la IFA Berlin, cel mai mare eveniment de tehnologie din Europa, relatează GadgetReport.ro

IFA este acronimul pentru Internationale Funkausstellung şi a fost fondat în 1924 ca o expoziţie de radio.

Între timp a devenit cel mai important salon de tehnologie din Europa, iar decizia Samsung de a lansa seria Galaxy Note în cadrul acestui eveniment a devenit deja o tradiţie.

Potrivit surselor citate de Sammobile, Galaxy Note8 va fi, fără îndoială, cel mai spectaculos smartphone din istoria Samsung.

Note8, primul telefon cu ecran 4K

Telefonul va avea un ecran edge-to-edge Infinity Display, de 6,1 inchi, cu rezolutie 4k, curbat şi întins pe 90% din partea frontală, fără buton fizic de home, la fel ca S8.

Pentru a putea dota telefonul cu noul ecran 4K, sud-coreenii au trebuit să regândească tot hardware-ul gadgetului, de la puterea de procesare la consumul uriaş de energie cerut de noul ecran.

Aşa s-a ajuns ca Galaxy Note8 să fie propulsat de 6/8GB de RAM, alături de un procesor Exynos 8895/Qualcomm Snapdragon 835 (in functie de regiune) si de o baterie de minim 4000 mAh.

Spre deosebire de generaţia Galaxy S8, phabletul va include difuzoare stereo AKG şi un buton virtual dedicat asistentului Bixby.

La seria Galaxy S8, mulţi utilizatori s-au plâns că amplasarea eronată a butonului fizic face ca acesta să fie confundat cu cel de volum.

GadgetReport.ro prezenta, zilele trecute, o imagine cu Galaxy Note8 în culoarea Coral Blue, semn că sud-coreenii vor include şi această nuanţă în ofertă.

Fotografia ridică însă şi unele semne de întrebare, mai ales că nu vedem senzorul de amprentă de pe spate. Există varianta ca sud-coreeni să fi învăţat tot din experienţa Galaxy S8 şi, posibil, să-l fi eliminat de tot, optând exclusiv pentru logarea pe bază de iris/imagine şi/sau parolă clasică.

Amplasarea senzorului lângă camera video a generat controverse pentru că, de cele mai multe ori, utilizatorii apasă pe senzorul video în loc de cel de amprentă.

Galaxy Note8, experienţă de laptop

Galaxy Note8 va fi capabil să ofere o experienţă similară cu laptopurile şi desktopurile de ultimă generaţie.

Sistemul de operare Android 7.0 va fi adaptat pentru ca, atunci când este montat în dock-ul special, să ofere o experienţă optimă pe ecranul televizorului sau monitor, similară cu cea oferită de un Chromebook.

La fel ca la S8, vom avea acces, astfel, la Word, Excel, Email şi, în general, toate aplicaţiile uzuale pe care le folosim zilnic pe un desktop sau un laptop. Galaxy Note8 „Baikal” va rula, cu siguranţă, sistemul de operare Android 7 Nougat.

Galaxy Note8 va include dotările devenite standard pentru produsele premium Samsung, de la WiFi 802.11 a/b/g/n/ac (2.4/5GHz), MIMO, Bluetooth v 4.2 LE, ANT+, NFC, Accelerometru, Senzor de proximitate, RGB Light, Senzor geo-magnetic, Gyro, Barometru, Hall, HRM- Senzor de monitorizare a pulsului.

Samsung Galaxy Note8 va avea certificare IP68 pentru praf şi rezistenţă la apă.

Bineinteles, toate informatiile de mai sus trebuie privite cu rezerve, avand in vedere ca Samsung nu a facut niciun fel de anunt legat de noua generatie Galaxy Note8.