Ghost Recon Breakpoint. Arme, lupte și suspans. O experiență plină de adrenalină

Data: 14/10/2019 | Autor: .

După succesul înregistrat cu seria Wildlands, Ubisoft ne trimite, în jocul Ghost Recon Breakpoint, într-o nouă misiune pe o insulă plină cu tehnologii din viitor și o armată ce dorește să controleze totul, relatează GadgetReport.ro

Seria de jocuri Ghost Recon și-a câștigat faima mai ales cu seria de arme și tehnologii de ultimă generație puse la dispoziția gamerilor. Un adevărat arsenal care a atras numai cuvinte de laudă pentru imaginație și modul excelent în care a fost implementat într-o serie de jocuri foarte bine desenate și pline de adrenalină.

Breakpoint a fost gândit să continue această experiență și chiar să o ducă la un nou nivel de spectaculozitate, într-o poveste excelent pusă în scenă.

La fel ca precedentele jocuri, și povestea din Breakpoint începe simplu și direct. Ai un meniu simplu, de unde îți alegi personajul cu care vei juca, iar apoi ești condus într-un zbor de  recunoaștere a insulei pe care se desfășoară acțiunea.

Insula este controlată de Skell Tech, o companie care a transformat-o într-o oază plină de tehnologie, în care locuitorii ar fi trebuit să trăiască fără griji.  Numai că noile tehnologii au căzut în mâinile unei forțe paramilitare, Wolves, formată din foști membri ai trupelor Ghosts.

Corupți până în măduva oaselor și fără niciun fel de scrupule, conduși de Cole D. Walker  (Jon Brenthal- Punisher, Walking Dead), mercenarii au transformat insula într-un loc al terorii, iar misiunea ta va fi, bineînțeles, de a lichida această amenințare.

Setup-ul este unul extrem de vasta, insula Aurora fiind extrem de întinsă, cu zone împădurite și accidentate, astfel că inamicii pot să apară de oriunde.

Ghost Recon

Ghost Recon Breakpoint

Misiunea din Breakpoint este una extrem de tacticizată, astfel că va trebui să îți iei toate măsurile necesare și să gândești stratagemele în așa fel încât să anticipezi reacțiile adversarilor.

Vestea bună este că ai la dispoziție un arsenal imens arme de toate felurile precum  Handguns, Submachine Guns, Assault Rifles, Shotguns, Sniper Rifles, Machine Guns, Launchers, Grenades și Explosives și Mounted Gun.

Personajul cu care joci poate căra trei tipuri de arme și un cuțiț,  iar aceste arme pot fi schimbate pe parcursul acțiunii, în funcție de necesități.

În ceea ce privește gameplay-ul din Ghost Recon Breakpoint, acesta este foarte spectaculos și extrem de variat, asta mai cu seamă că inamicii au diverse tipuri de comportament.

Unii dintre inamici sunt mai experimentați, alții mai ușor de doborît. Pe unii chiar va trebui să îi eviți până ce vei căpăta armele necesare, altfel riști să fii lichidat imediat. Asta mai cu seamă că unii dintre mercenari au la dispoziție o mulțime de arme și vehicule, inclusiv avioane și elicoptere.

Insula este compusă din mai multe zone, cu diferite puncte importante de unde sunt accesate misiunile principale și cele secundare.

Ne-a plăcut foarte tare faptul că decorul se schimbă pe măsură ce parcurgi misiunile din joc, astfel că vei trece de la zi la noapte și prin tot felul de fenomene meteo, de la soare la ploi și furtuni.

Pe lângă campania single-player, poți să joci Ghost Recon Breakpoint și în modul multiplayer,  împărțită într-un mod co-op, alături de alți trei gameri. Mai există și un mod intitulat Ghost Wars, unde poți juca și 4 la 4.

Din punct de vedere grafic, Ghost Recon Breakpoint este o adevărată încântare. Peisajele sunt superbe, iar hărțile sunt foarte bine detaliate. Jucat pe PS4, Breakpoint  a dat însă și câteva erori la încărcarea unor texturi. Probabil vor fi rezolvate printr-un viitor patch.

Sunetele din Ghost Recon Breakpoint vin să susțină atmosfera din joc, zgomotele făcute de arme, de exemplu, fiind la un nivel cu adevărat spectaculos, similare cu cele din  The Division 2.

Gameplay-ul este fluent și bine calibrat. Un minus este că Breakpoint te obligă să fii conectat tot timpul la internet, dar dacă ai un semnal bun, experiența va fi una optimă, fără întreruperi.

Ghost Recon Breakpoint primește din partea GadgetReport.ro nota 7,5, un calificativ bun având în vedere ecosistemul de gaming bine dezvoltat și posibilitățile excelente de  rejucare.

Noul titlu Ghost Recon Breakpoint poate fi cumpărat de aici , în variantele pentru PlayStation 4, Xbox One și PC. Jocul este distribuit în România de către Best Distribution.