GMC Hummer Edition 1. Cum arată primul Hummer electric

Data: 23/10/2020 | Autor: .

General Motors a lansat prima versiune electrică a offroaderului Hummer. GMC Hummer Edition 1 costă 112.595 dolari și poate accelera de la 0 la 100 km/h în doar 3 secunde, la nivelul hypercar-urilor Ferrari sau Lamborghini. GMC Hummer Edition 1 beneficiază și de un sistem de regenerare a energiei și, foarte interesant, de noul sistem ONE-PEDAL , care înseamnă că accelerația și frâna sunt comandate doar de o pedală (la apăsare mașina accelerează, la ridicare, frânează).

GMC Hummer Edition 1 va fi fabricat începând din această toamnă în uzina din Detroit a General Motors, retehnologizată pentru vehicule electrice cu o investiție de 2,2 miliarde dolari.

Dincolo de prima versiune, bazată pe trei motoare electrice, care asigură o putere de 1000 CP și o baterie de înaltă tensiune, GM pregătește lansarea și altor modele care vor costa 80.000 de dolari, 90.000 de dolari și 100.000 de dolari, ce urmează a fi lansate în toamna lui 2022, primăvara lui 2023 și apoi în primăvara lui 2024.

Dincolo de preț, GMC Hummer Edition 1 are un look care aduce aminte de vechiul model, împrumutând însă și linii de la modelul militar Humvee.

„Hummer EV, primul nostru vehicul electric din noua generație, va schimba fundamental paradigmele convenționale off-road și pickup”, a declarat Ken Morris, vicepreședinte GM.

General Motors a lansat prima versiune electrică a offroaderului Hummer. GMC Hummer Edition 1 costă 112.595 dolari și poate accelera de la 0 la 100 km/h în doar 3 secunde, la nivelul hypercar-urilor Ferrari sau Lamborghini.

GMC Hummer Edition 1 este propulsată de un pachet de baterii denumite Utium, bazate pe o nouă tehnologie care permite alimentarea cu energie pentru circa 160 km în doar 10 minute, la stații de 350 kW.

GMC Hummer Edition 1

Bateriile au o pondere mai mare de nichel și cu 70% mai redusă de cobalt și beneficiază de un sistem de încărcare inteligent, care poate comuta bateria de la 400 volți, la 800 volți, pentru încărcare rapidă, printr-o unitate de control care deconectează și reconectează „pachetele” bateriei de la conexiuni în paralel, la cele în serie.

Bateriile propulsează numai puțin de trei motoare, unul care acționează pe puntea față, cuplat cu un raport fix, 13.3:1, și alte două pe puntea spate, care acționează independent pe fiecare roată.

Dincolo de preț, GMC Hummer Edition 1 are un look care aduce aminte de vechiul model, împrumutând însă și linii de la modelul militar Humvee.

GMC Hummer Edition 1 beneficiază și de un sistem de regenerare a energiei și, foarte interesant, de noul sistem ONE-PEDAL (o singură pedală), care înseamnă că accelerația și frâna sunt comandate doar de o pedală (la apăsare mașina accelerează, la ridicare, frânează).

Pachetul Super Cruise este și el unul de ultimă generație (este comparabil cu AutoPilot de la Tesla) și oferă asistență la schimbarea automată a benzii, prin angajarea mașinii automat, în depășiri sau în schimbarea benzii în caz de nevoie.