Google a inventat un comunicator inspirat din Star Trek

Data: 24/11/2015 | Autor: .

Google a inventat un comunicator inspirat din Star Trek

Google lucrează la dezvoltarea unui gadget cu care speră să revoluţioneze modul în care percepem comunicarea şi interacţionăm cu gadgeturile. Amit Singhal, unul dintre vicepreşedinţii gigantului IT&C, a prezentat o insignă de comunicare inspirată din seria SF Star Trek.

Insigna Google conţine un microfon şi un procesor care tranformă comenzile verbale în acţiuni, cu ajutorul conexiunii Bluetooth. Gadgetul este gândit să faciliteze comunicarea dintre oameni, urmând să funcţioneze precum o staţie de emisie-recepţie, dar şi să devină un fel de telecomandă pentru gadgeturile inteligente.

Imaginaţi-vă, de exemplu, un viitor în care, cu ajutorul insignei Google, vom putea comanda verbal pornirea aerului condiţionat din casă, ieşirea maşinii din garaj sau achiziţia de diverse obiecte de pe internet.

Google, cumpără-mi pâine, lapte şi plăteşte-mi factura la curent. Şi, până ajung acasă, porneşte aerul condiţionat şi înregistrează ultimul episod din serialul de la tv”, ar putea fi, de exemplu, o comandă pe care insigna smart ar putea să o transforme în realitate.

Insigna Google este încă în faza incipientă, marea provocare fiind aceea de a reda fidel comenzile verbale în acţiuni. „Există încă probleme cu limbajul, cu accentul, cu modul în care software-ul înţelege ceea ce vorbim, dar vom depăşi şi aceste bariere”, a declarat Amit Singhal.

Detalii aflaţi de pe time.com