Google Allo. A fost lansat rivalul smart pentru WhatsApp şi Messenger

Data: 21/09/2016 | Autor: .

Google Allo. A fost lansat rivalul smart pentru WhatsApp şi Messenger

După „decesul” Yahoo Messenger, Google încearcă să spargă adevăratul monopol instituit de Facebook în materie de mesaje, cu Facebook Messenger şi WhatsApp. Compania a lansat o aplicaţie gratuită, pentru Android şi iOS, intitulată simplu Google Allo, relatează GadgetReport.ro

 

google_allo_smart_reply_ios

Compania afirmă despre Google Allo că este prima aplicaţie inteligentă de mesaje (smart messaging app) care utilizează informaţii atât din telefon cât şi din alte surse (internet, mediu înconjurător etc.) pentru a face mai interesantă şi utilă conversaţia dintre utilizatori.

Dincolo de clasica formă de comunicare de tip text, Google Allo analizează conversaţia şi sugerează utilizatorilor diverse sugestii pentru a susţine discuţia, de la emoji, stickere, la fotografii şi informaţii de pe internet (vreme, programul cinematografelor, trafic etc.)

Ideea pare una foarte bună, dacă închidem ochii la faptul că Google Assistant citeşte absolut tot ce comunicăm prin Google Allo. Pentru a mai „drege busuiocul”, Google a lansat şi un mod Incognito care oferă utilizatorului posibilitatea de a discuta în mod criptat cu interlocutorul şi apoi să şteargă conversaţia.

Aplicaţia nu este încă disponibilă în România, urmând să fie lansată în zilele următoare. Până s-o putem instala, urmăriţi clipul de prezentare de mai jos.