Google blochează extensiile care minează criptomonede

Data: 3/04/2018 | Autor: .

Google blochează extensiile care minează criptomonede

După Facebook, LinkedIn, Twitter, Snapchat şi MailChimp, a venit rândul Google să ia măsuri împotriva aplicaţiilor care minează criptomonede. Gigantul IT a anunţat că va bloca toate extensiile dedicate din Chrome Web Store, relatează GadgetReport.ro

Google a anunţat că de astăzi nu mai acceptă în Chrome Web Store nicio extensie care minează criptomonede, iar din iunie va bloca şi va şterge toate aplicaţiile dedicate.

Alte aplicaţii care au legătură cu blockchain vor fi permise în măsura în care nu minează monede digitale.

Un exemplu de extensie care mina criptomonede este SafeBrowse. Aplicaţia a fost instalată de peste 140.000 de oameni şi rula în background, minând moneda Monero, fără acceptul utilizatorilor.

PERICOLELE DIN MINELE DE CRIPTOMONEDE

,Minele” de criptomonede au devenit una dintre cele mai importante tendințe din 2018, conform buletinului anual Kaspersky Security Bulletin, prezentat de Starbyte. Iar acest fapt a făcut ca infractorii cibernetici să ia în vizor aceste afaceri, instalând programe spyware pe computerele “mine” de cripto-monede.

”După ce sunt instalate, minele încep să opereze silențios pe computerele victimelor, generând cripto-monede pentru infractorii cibernetici. Conform cercetării realizate de Kaspersky Lab, în toate cazurile ei au folosit soft-ul NiceHash care a suferit recent o breșă majoră de securitate, în urma căreia au fost furate milioane de dolari (echivalentul în cripto-monede). Câteva dintre victime erau conectate la o rețea de mining cu același nume”, se mai precizează în raportul Kaspersky Security Bulletin.