Google blochează smartphone-urile clonă. ,,Bombele” chinezeşti, sabotate

Data: 21/06/2018 | Autor: .

Google blochează smartphone-urile clonă. ,,Bombele'' chinezeşti, sabotate

Google va bloca smartphone-urile Android care imită telefoanele de firmă, clonele ieftine produse în China. Gigantul IT va limita accesul telefoanelor necertificate la suita de aplicaţii Google, relatează GadgetReport.ro

Potrivit Ars Technica, utilizatorii telefoanelor care nu respectă standardele de calitate Google nu vor mai putea să folosească conturile de Gmail şi nici nu vor mai avea acces la aplicaţiile din Play Store, inclusiv la Google Maps şi Photos.

Pe ecranele telefoanelor ,,fantomă” va apărea mesajul „Device is not certified by Google„, astfel că utilizatorii nu vor mai putea instala aplicaţii din sursele oficiale.

Asta nu înseamnă că telefoanele nu vor mai putea fi folosite, existând multe surse alternative de unde aplicaţii pentru Android, cu excepţia celor produse de Google, vor putea fi descărcate şi utilizate.

Decizia Google este pusă de experţi pe seama intenţiei companiei de a controla mai bine dezvoltarea de software pentru Android, în condiţiile în care multe dintre telefoanele no-name şi aplicaţiile conţinute de acestea înregistrează erori, afectând, astfel, credibilitatea şi calitatea produselor Google.

Mai mult, multe dintre telefoanele fantomă includ sau permit aplicaţii care monitorizează şi fură datele personale ale utilizatorilor.

Pentru a fi certificat de Google, telefoanele vor trebui să îndeplinească o serie de standarde de calitate şi compatibilitate extrem de stricte.

Experţii spun că decizia Google va afecta semnificativ dezvoltarea telefoanelor ieftine, cu sisteme de operare Android alternative (root), care permit accesul utilizatorilor la funcţii şi opţiuni suplimentare celor oferite de telefoanele certificate.